Jump to content

Recommended Posts

Posted

IMHO za drobna, frakcja 0,1 to jest praktycznie pył coś jak mąka przy odmulaniu bedzisz go zasysał jak pysie się rozszaleją to się będzie podnosił itd, zdecydowanie polecam coś o wiekszej granulacji gdzie 0,5 mm jest mnimum a 1 mm jest optymalny

Posted
Zdecydowałem sie na piasek dla pusiów w 126 baniaczku i mam takie pytanie... granulacja 0,1 - 0,5 mm bedzie dobra?

W porządku a czy pysie dadzą rade sobie układać ten piasek wedle upodobań chodzi mi o to czy ta granulacja nie bedzie zbyt duża żeby pysie mogły sobie kopać przenosić go w dowolne miejsca?

Posted
Zdecydowałem sie na piasek dla pusiów w 126 baniaczku i mam takie pytanie... granulacja 0,1 - 0,5 mm bedzie dobra?

W porządku a czy pysie dadzą rade sobie układać ten piasek wedle upodobań chodzi mi o to czy ta granulacja nie bedzie zbyt duża żeby pysie mogły sobie kopać przenosić go w dowolne miejsca?[/quote:18ikyx06]

dorosłe pysie to i żwir o mniejszej granurali "poukładaja" z tym piaskiem nie bedzie problemu, w dodatku taka granulacja wygląda bardzo naturalnie, tak jak pisałem wczęsniej piasek jest dosć stabilny a jednocześnie na tyle mały że pysiaki spokojnie nawet mogą go przesiewać przez skrzela.