Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem za granicą, żona zadzwoniła że cieknie z FXa. Ostatnio pomogło spryskanie preparatem do uszczelek. Teraz nie. Zna ktoś wymiary tej uszczelki? Za Allegro przyśla mi za 3 dni. Może uda mi się kolege wysłać do Katowić po nią jutro. Niestety nie mam jak sprawdzić rozmiaru tej uszczelki. Mam nadzieje ze rybska wyrzymają. Sory za błędy pisze w pośiechu

Opublikowano

Szczucin ? to nie daleko mogę pożyczyć EHEIMA zewnętrznego....chodzi w zapasowym zbiorniku tak że biologia dział ??? jak by co to na PW

Opublikowano

Tak Szczucin. Niestety jestem w niemczech a w domu bede za miesiac. Nawet nie mam kogo kto byvten filtr odpalil u mnie. Moze dziś kolega pojedzie do Katowic to mi kupi uszcxelke bo blizej niestety nie znalazlem 

Opublikowano
11 godzin temu, Ptoszek napisał:

Mam nadzieje ze rybska wyrzymają.

O ryby się nie martw. Akwarium stabilne wytrzyma bez problemu. Masz coś, co miesza wodą w akwarium - jakiś falownik? Jeśli tak to nie panikuj. Najważniejsze, że wyciek opanowany. Zamów uszczelkę na allegro i kolega niech ją wymieni jak przyjdzie w przyszłym tygodniu.

Opublikowano
19 minut temu, JemioloSeba napisał:

Masz coś, co miesza wodą w akwarium - jakiś falownik?

Falownik jest rw15 albo 8 nie pamiętam haha, do tego skimer. Może uda się kupić w jakim sklepie mechanicznym albo rolniczym oringa. A jak nie to jutro powinna być już w domu oryginalna

Opublikowano

Nie zakładaj żadnych uszczelek z rolniczego. Nawet jak oryginał przyjdzie po weekendzie to nic się nie stanie. Najważniejsze, że coś miesza wodę a biologia sobie poradzi. Pamiętaj jednak aby po podłączeniu na nowo FX`a pierwszą wodę puścić do jakiegoś wiadra. Podczas takiego postoju wewnątrz mogło dojść do wytworzenia siarkowodoru.

Opublikowano

Czy filtr nadal chodzi mimo przecieku? Jeśli jest wyłączony to mam nadzieję, że kolega powiedział żonie, żeby go chociaż otworzyła...

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Czy mocny jest ten wyciek? Jeśli nie, to wystarczy wsadzić go do jakiejś miski i niech chodzi. Co jakiś czas wodę się wyleje i tyle. Jeśli nie ma komu tego robić, to tak jak koledzy pisali, tylko faktycznie, niech będzie otwarty.

Opublikowano
54 minuty temu, JemioloSeba napisał:

Nie zakładaj żadnych uszczelek z rolniczego

Za późno, kolega założył orinka mówi ze ciut grubszy jest jak oryginał i teraz nie cieknie. Jutro będzie oryginał to każe mu zamienić.

55 minut temu, JemioloSeba napisał:

Pamiętaj jednak aby po podłączeniu na nowo FX`a pierwszą wodę puścić do jakiegoś wiadra. Podczas takiego postoju wewnątrz mogło dojść do wytworzenia siarkowodoru.

Tego niestety nie zrobili. Mam nadzieję ze nic się nie podzieje. Popołudniu jak córka pójdzie spać powiem żonie żeby zrobiła testy wody.

55 minut temu, spiochu napisał:

Czy filtr nadal chodzi mimo przecieku?

Przeciek był za duży, żeby mógł filtr chodzić. Pół salonu zalało. Teraz się modlić żeby parkietu nie podniosło.

56 minut temu, spiochu napisał:

mam nadzieję, że kolega powiedział żonie, żeby go chociaż otworzyła...

niestety filtr stał w wannie z zamkniętą pokrywą, jedynie co to otwory na węże były otwarte.

24 minuty temu, pozner napisał:

Czy mocny jest ten wyciek?

Wyciek duży był, pół pokoju zalało, więc nie chciałem ryzykować więcej i wsadzili go do wanny na noc. Tak jak pisałem wyżej, filtr był zamknięty

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.