Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W moim nowym akvamalawi chcę użyć tła strukturalnego ze zdjęcia. Czy ktoś z was ma może takie tło strukturalne? Moje pytanie brzmi czy dużo zajmuje miejsca <jaka jest grubość>, bo z opisu niewiele wynika, a sprzedający nie udziela mi odpowiedzi, oraz czy jest możliwość schowania za nim rur od filtra kubełkowego bez konieczności dodatkowego <odsuwania> tła od tylnej szyby

tło.jpg

Opublikowano
9 minut temu, fenster napisał:

zrob sobie czarne tlo. o niebo lepiej to wyglada niz te plastikowe plaskie tla

Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka

Czemu odrazu czarne tlo? Pierwsze co tu się proponuje to czarne tlo z pcv i tyle. Moze nie kazdemu się takie podoba? Ja zrobilem sam tlo strukturalne i o niebo lepiej mi się podoba niz plaskie czarne. Wszystko kwestia gustu wiec nie piszmy odrazu ze o niebo lepiej wyglada czarne. Jak kolega chce strukturalne to czemu ma nie kupić. Ja osobiscie polecilbym pobawic się ze styropianen i samemu wykroic cos. Zabawy troche jest ale efekt koncowy jest podwojny bo nie dosc ze takie jak chcemy to jeszcze satysfakcja ze zrobienia. Jak zrobic pelno jest tematow tutaj i pelno osob robilo wiec porad dostaniesz naprawde duzo.

• Dziękuję 2
Opublikowano (edytowane)

Mam je. Po prawej stronie odstaje ok 7 cm max, a z lewej u dołu ok 11 cm. Z prawej mało mijesca na orurowanie - ok 2 cm. Z lewej dużo miejsca 4-5 cm. Ja mam tło 200x60 Diversa. W innych długościach wymiary mogą być inne.

Zobacz sobie mój temat: Bezpieczne akwarium 840l - tam trochę je opisałem

Edytowane przez iquitos68
  • Dziękuję 1
Opublikowano

w poprzednim mialem takie robione wlasnie w pianki..bardzo grube miejsami..efekt 3d znakomity..ale teraz mam czarne pcv i moim zdanie glebia to jest to.. mam oswietlone tak ze absolutnie nienwidac tla czarnego..jest otchlan.. dlatego wyglada to o niebo lepiej. mam porownanie dlatego tak twierdze

Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
7 minut temu, mlody.czub napisał:

Czemu odrazu czarne tlo? Pierwsze co tu się proponuje to czarne tlo z pcv i tyle. Moze nie kazdemu się takie podoba? Ja zrobilem sam tlo strukturalne i o niebo lepiej mi się podoba niz plaskie czarne. Wszystko kwestia gustu wiec nie piszmy odrazu ze o niebo lepiej wyglada czarne. Jak kolega chce strukturalne to czemu ma nie kupić. Ja osobiscie polecilbym pobawic się ze styropianen i samemu wykroic cos. Zabawy troche jest ale efekt koncowy jest podwojny bo nie dosc ze takie jak chcemy to jeszcze satysfakcja ze zrobienia. Jak zrobic pelno jest tematow tutaj i pelno osob robilo wiec porad dostaniesz naprawde duzo.

Zrobiłem tło strukturalne z żółtego styropianu. Płachta na wymiar 120x50, grubość 5 cm i pojechałem wzór. Potem zacząłem <prace murarskie>. Gdy ukończyłem zacząłem pytać o farby w sklepie. Niestety koszty byłby zdecydowanie zbyt wysokie żeby pomalować tło a efektu końcowego niebyłbym pewien. Dlatego zrezygnowałem i e tło strukturalne.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, iquitos68 napisał:

Mam je. Po prawej stronie odstaje ok 7 cm max, a z lewej u dołu ok 11 cm. Z prawej mało mijesca na orurowanie - ok 2 cm. Z lewej dużo miejsca 4-5 cm. Ja mam tło 200x60 Diversa. W innych długościach wymiary mogą być inne.

Zobacz sobie mój temat: Bezpieczne akwarium 840l - tam trochę je opisałem

w opisie jest 2-6 cm. Może masz podobne. Ale skoro piszesz mam takie to wiesz o piszesz. Z tego wynika że trochę grube niestety, ale za to jest możliwość ukrycia mediów.

Edytowane przez Vitek
dokończenie zdania