Skocz do zawartości

Problem z wyklarowaniem wody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem dlaczego, ale u mnie ten preparat nie działa...

Kupiłem go jakiś czas temu i dwa razy użyłem od tej pory stoi na półce, dobrze, że wziąłem te małe opakowanie ...

Opublikowano

Rozwiązałem ten problem mocnym mechanikiem i dałem sobie spokój z polimerami,żywicami,krystalizatorami itd.

Jadę na podmianach przez rozbudowane ustrojstwo i jest ok :-)

• Dziękuję 1
Opublikowano

Po wyplacie wszystko sobie kupię i zastosuje się do waszych zaleceń wszystko krok po proku.

Kupię gabke i testy A po tem zobaczymy co dalej

Opublikowano
15 minut temu, michal_j napisał:

Rozwiązałem ten problem mocnym mechanikiem i dałem sobie spokój z polimerami,żywicami,krystalizatorami itd.

Jadę na podmianach przez rozbudowane ustrojstwo i jest ok :-)

Eko Ursynów :) normalnie zero chemii...

Opublikowano

Koledzy ma ktoś linka gdzie kupię gabke do filtra  wewnętrznego gesta tak jak kolega Andrzej wkleil fot,szukalem w necie i nie mogę dużej znalesc. 

Tą co kolega  Andrzej wkleil fot to byla by super tylko większa jest mi potrzebna np wymiar 24/10/10

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, deccorativo napisał:

O złej gąbce pisałem wcześniej i oczywiście komentator napisał że on ma grubą i jest dobrze - jak dobrze z klarownością nikt nie widział.

Coś kiepsko u Ciebie z pamięcią. Sam widziałeś i to skomentowałeś...komentatorze;)

Powtórzę, nie w gąbce problem. Przy przepływie 2000l/h gruba gąbka też zbierze w końcu każdy brud (to jest 2000l/h!!!!), a nie obciąża pompy. Gęsta gąbka bardziej obciąża pompę, co może skutkować jej krótszą żywotnością, a przynajmniej głośniejszą pracą. Mój Atman ma prawie 10 lat i jest cichy. Może już nie ma takiej wydajności, ale swoje nadal robi.

Edytowane przez pozner
Opublikowano
8 godzin temu, Wyderka napisał:

Koledzy ma ktoś linka gdzie kupię gabke do filtra  wewnętrznego gesta tak jak kolega Andrzej wkleil fot,szukalem w necie i nie mogę dużej znalesc. 

Tą co kolega  Andrzej wkleil fot to byla by super tylko większa jest mi potrzebna np wymiar 24/10/10

Znalazłem tylko taką ale myślę że będzie ok 

http://allegro.pl/gąbka-filtracyjna-kwadrat-20x12-uniwersalna-i5207866250.html