amigo76 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 #1 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 (edytowane) witam pytanko! czy nimbochromis livigstonii można trzymać z mbuna? 2 letnimi.? sauloa,hara.acei,maingano . skiełko 400 litr dzięki a odp. poz Edytowane 26 Kwietnia 2017 przez amigo76
Mortis Opublikowano 26 Kwietnia 2017 #2 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 @timi trzyma z przymusu nimbo z mbuna, może coś powie na ten temat.
amigo76 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Autor #3 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 znalazłem coś takiego ? ale lepiej się upewnić.poz
MatiK Opublikowano 26 Kwietnia 2017 #4 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Raczej bym nie polecał w danym zestawieniu przede wszystkim ze względu na dietę. U Timiego jednak trochę inne ryby pływają, poza tym jak zaznaczył Karol to kwestia tymczasowa. No i to chyba trochę za duża ryba do 400 litrów pomijając już nawet towarzystwo Saulosi, Acei etc.
amigo76 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Autor #5 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 hmm kurcze ... szkoda..ale faktyczne ! dzięki
timi-akwaria.pro Opublikowano 26 Kwietnia 2017 #6 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Ja mam z mbuną samca livingstonii 20 cm mniej więcej od pół roku. Wydawało się, że polubił towarzystwo mbuny, mbuna jego i było sympatycznie. Piszę było, bo w ostatni weekend tak stłukł maisona (pisałem o tym w swoim wątku "Życie w moim akwarium"), że rano wyłowiłem go martwego. Mial taki jeden dzień skubany, że napierdzielał wszystko co podpłynęło i jak na razie znowu spokój. Jeśli chodzi o dietę to przy takim pojedyńczym, dużym osobniku da się to spokojnie ogarnąć. Karmię go z ręki mrożonymi stynkami (dwa razy w tygodniu), a tak wcina suchy pokarm razem zresztą obsady.
Rekomendowane odpowiedzi