Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nikt by Cię nie posadzał o takie herezje. Zaproponuj lepiej jakąś obsadę. Będzie okazja utwierdzić wszystkich w przekonaniu że się znasz

Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Jakbym się znał to bym zaproponował :P 

Poza tym dostałeś już tyle porad, że nie ma czego wcisnąć, a Ty dalej kombinujesz, mimo że wszystko obraca się wokół Twoich typów emoji5.png

13 godzin temu, Mortis napisał:

Maison lub Luwino 

Msobo

Labeo

Acei

4 takie gatunki w zupełności wystarczą do takiego akwarium, które wcale przepastne nie jest...

Edytowane przez MatiK
Opublikowano

@MatiK bardzo dziękuję ze niezwykle cenne i merytoryczne uwagi:biggrin:

44 minuty temu, MatiK napisał:

, a Ty dalej kombinujesz

Kombinuje bo niecodziennie zakładam akwarium i jest to dla mnie wielkie wydarzenie.

46 minut temu, MatiK napisał:

do takiego akwarium, które wcale przepastne nie jest...

powiedz to mojej żonie:)

Pomimo tego, że uważasz temat za wyczerpany wolał bym żebyś go jednak nie zamykał. Z góry dziękuję

Opublikowano

To oczywiste, że przy podejmowaniu decyzji odnośnie obsady, głowa szaleje, ale określiłeś dość dokładnie co Ci się podoba i dostałeś propozycje. Ja nie mam nic do dodania po prostu, chociaż innych opcji są tysiące.

Nie zauważyłem jednak żebym zamknął temat albo gdziekolwiek napisał, że został wyczerpany więc powstrzymaj się od tych uszczypliwości.

Opublikowano
1 godzinę temu, Paweł83 napisał:

@MatiK bardzo dziękuję ze niezwykle cenne i merytoryczne uwagi:biggrin:

Kombinuje bo niecodziennie zakładam akwarium i jest to dla mnie wielkie wydarzenie.

powiedz to mojej żonie:)

Bez obrazy, ale w tym przypadku lepiej by było, gdyby żona założyła sobie to akwarium. 

Jeśli nie może zaakceptować propozycji doświadczonych klubowiczów i urzutkowników tego forum, to proponuję akwarium ogólne bez jakichkolwiek pielęgnic. 

@MatiK. dał Ci już do zrozumienia, że Twoje akwarium nie należy do gigantów.

Maison czy Luwino w okresie tarła będzie przepędzał wszystko z ok 1metra powierzchni tego akwarium. Przy szerokości 55cm inne ryby będą porozstawiane po kątach, a Ty myślisz tytaj o pięciu gatunkach z czego acei w większej grupie. Przemyś sobie to wszystko jeszcze raz z żoną. Zawsze są jeszcze Tetry, Bystrzyki czy Brzanki, których można wpuścić do tego zbiornika sporo. 

Opublikowano

No to deczko pojechałeś Kolego. Doskonale zdaje sobie sprawę, że planowany zbiornik nie jest gigantyczny. Nie upieram się przy 5 gatunkach. Zadaje jedynie pytania. Jak bym wszystko wiedział to bym nie pytał. Wiem, że aktualnie posiadasz większy zbiornik ale w opisie pod Twoimi postami jest coś takiego:

200x45x45 (405l) Obsada: Metriaclima zebra gold Kawanga, Pseudotropheus saulosi, Pseudotropheus cyaneorhabdos, Metriaclima estherae red red OB morph i Labeotropheus trewavasae Thumbi West

Rozumiem, że to Twoje wcześniejsze akwarium, ale wedle Twoich standardów takie szkło nadaje się jedynie na brzanki, a Ty miałeś tam pięć gatunków w tym trzy większe. I rozumiem także, że uznałeś że jest za małe na te ryby i należy założyć większe.

Dziękuje za wcześniejsze posty z propozycjami obsady.

Temat stał się męczący dla wielu (chociaż nie ma obowiązku udzielania się w każdym temacie).

Proszę moderatora o zamknięcie tematu.

Opublikowano

Na prośbę autora wątku zamykam, chociaż osobiście uważam, że nie ma co się obrażać ;) 

W każdej chwili oczywiście możemy temat otworzyć.

• MatiK zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.