Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy w akwarium 240l sprawdzi się filtr zewnętrzny JBL e 901,jakiś wewnętrzny (jeszcze nie wiem jaki?),grzałka Aquael comfortzone Gold 300W.Czy to dobry sprzęt??

Opublikowano
13 minut temu, Mumia70 napisał:

Czy w akwarium 240l sprawdzi się filtr zewnętrzny JBL e 901

..jako filtr biologiczny w zupełności wystarczy.

14 minut temu, Mumia70 napisał:

jakiś wewnętrzny (jeszcze nie wiem jaki?)

.....możesz dać cyrkulatror Aquael 2000. To jest to samo co filtr Aquael 2000 ale bez plastikowego modułu tylko z samą gęstą gąbką. Możesz kupić też ten filtr Aquael 2000, odłączyć plastikowy moduł ( przyda się kiedyś) i założyć gęstą gąbkę. Jak on wygląda i jaka gąbka to wszystko znajdziesz tu na forum..Użyj SZUKAJ  a znajdziesz opisy, linki, zdjęcia. Grzałki o której piszesz nie znam to się nie wypowiem czy jest dobra..

Opublikowano

Co do grzałki to ja mam 200watt w 500l więc moim zdaniem 150-200w max. u Ciebie. Co do filtrów wewnętrznych to napiszę inaczej niż Andrzej i polecam nie samą gąbkę a obudowane np. taki

https://www.plantagarden.pl/filtry/2191-filtr-wewnetrzny-sunsun-jp-023f.html - dlaczego- moim zdaniem lepiej ciągną

Każdy poleca sprzęt jaki zna i ma sprawdzony. Poczytaj jeszcze o filtrze kasetowym jak nie masz nic kupione. Polecam wersję turbo, którą mam u siebie