Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, bisti30 napisał:

Mówisz kolego żeby do kubla włożyc purolit i zadziala

..zadziała. Też tak mam..cała sztuka polega na tym aby te 1/2 litra włożyć do dwóch skarpet uciętych z damskich rajstop. Każdą ze skarpet umieść w innym koszu..Warstwa ma być max grubości 1 cm. Jak Ci się w skarpecie zbije w grudę to może nie zadziałać. Nasyp na dno kosza trochę ceramiki, rozłóż i rozciągnij skarpetę, przykryj ceramiką i się nie skurczy..Wszystko masz opisane w linku do tematu ,który Ci podałem.

Edytowane przez AndrzejWalb
Opublikowano

Dziekuje za informacjie i rady. Myśle ze za 2 /3 tyg zrobie cos w tym kierunku . Jak czesto regenerujecie i przy jakiej obsadzie.pozdr

Rozumiem ze jak bede stosowal purolait to purigen musze wyciagnac. Purolait zakupiony. pozdr

Opublikowano
1 godzinę temu, bisti30 napisał:

Dziekuje za informacjie i rady. Myśle ze za 2 /3 tyg zrobie cos w tym kierunku . Jak czesto regenerujecie i przy jakiej obsadzie.pozdr

Rozumiem ze jak bede stosowal purolait to purigen musze wyciagnac. Purolait zakupiony. pozdr

Moja mała uwaga odnośnie purolite zanim wrzucisz go do kubełka...

Zaopatrz się też w tabletki solne do jego regeneracji...

Mogą być np takie http://allegro.pl/sol-w-tabletkach-sol-tabletkowana-ciech-25-kg-i6767232912.html

Jak również zaopatrzysz się w testy o których pisałem w trzecim poście zrób pomiar NO3 w kranie oraz w zbiorniku i podaj wyniki...Stosując purolite ważne jest żeby poziom NO3 w zbiorniku był jak najniższy w ten sposób mniejsze ilości wchłonie purolite i co wiąże się z tym dłużej będzie złoże utrzymywało NO3 na niskim poziomie...

Tak jak kolega Andrzej napisał wszystkie informacje odnośnie stosowania purolite w kubełku znajdziesz w odpowiednim dziale...

2 godziny temu, bisti30 napisał:

Rozumiem ze jak bede stosowal purolait to purigen musze wyciagnac.

Według mnie to obojętne,no chyba że purigen wymaga regeneracji to bym go wyjął a zastąpił purolite...

• Dziękuję 1
Opublikowano
4 godziny temu, bisti30 napisał:

Jak masz miejsce zostaw oba jeden drugiemu nie przeszkadza a ładnie się uzupełniają w działaniu.