Przemysław Czajkowski Opublikowano 4 Kwietnia 2017 #1 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 (edytowane) Hejka Czytam już chwilkę o pokarmach dla tych rybek i już w końcu mam taki mętlik w głowie że aż założyłem temat hehe Chciał bym konkretną odpowiedz dla rybek w rozmiarze 3-4 cm jaki pokarm najlepszy, ile razy dziennie i do jakich rozmiarów. Jaki pokarm jak podrosną ? Co sądzicie o pokarmie Tropical Malawi w płatkach i serii pokarmów Tropical soft line ? ;D Edytowane 4 Kwietnia 2017 przez Przemysław Czajkowski
Robson79 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 #2 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zamiast tego malawi proponuję spirulinę super forte w płatkach...
tottinho10 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 #3 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 (edytowane) A ja to od razu proponuję przejście na pokarmy premium. Kiedyś mi sprzedawca wcisnął właśnie Tropicala Malawi(stoi pełna tubka mogę oddać za darmo), a dziś nie kupiłbym nic innego tylko OSI lub Naturefood. Takie małe Sauloski 3-4 cm miałem na starcie to jako podstawowy rozdrabniałem im Spiruline OSI, a co jakiś czas OSI Vivid Colour i Cichild również OSI. Wszystko w płatkach, a teraz jak podrosły troszkę to już nie rozdrabniam. Edytowane 4 Kwietnia 2017 przez tottinho10
Robson79 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 #4 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 (edytowane) 2 godziny temu, tottinho10 napisał: A ja to od razu proponuję przejście na pokarmy premium. Kiedyś mi sprzedawca wcisnął właśnie Tropicala Malawi(stoi pełna tubka mogę oddać za darmo), a dziś nie kupiłbym nic innego tylko OSI lub Naturefood. Takie małe Sauloski 3-4 cm miałem na starcie to jako podstawowy rozdrabniałem im Spiruline OSI, a co jakiś czas OSI Vivid Colour i Cichild również OSI. Wszystko w płatkach, a teraz jak podrosły troszkę to już nie rozdrabniam. Kolega pytał o pokarmy TROPICAL więc napisałem że zamiast malawi proponuję spirulinę... Pokarmy SOFT LINE też są pokarmami Premium a spirulina super forte też raczej nie należy do najgorszych... Sam używam tych pokarmów i jestem zadowolony, ryby są w dobrej kondycji i ładnie wybarwione... Jeśli chodzi o pokarmy OSI i NATUREFOOD to zapewne bym je przetestował gdyby były dostępne w sklepach w mojej okolicy a kupując przez Internet niema gwarancji że pokarm będzie miał długi termin przydatności... Edytowane 4 Kwietnia 2017 przez Robson79
Mortis Opublikowano 4 Kwietnia 2017 #5 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Przy takiej wielkości ryb proponuję podawać pokarm w płatkach. OSI Cichlid, OSI Spirulina, Omega One Veggie, Omega One Cichlid, Tropical 3algae, Tropical Spirulina. Do tego Tropical D-allio. Kup większą puszkę mięsnego i małą D-allio, dwie roślinnego i masz dietę ustawioną. Ewentualnie coś na kolor jak masz ochotę więcej urozmaicić pokarm. 1
suricade Opublikowano 4 Kwietnia 2017 #6 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Z tropicala masz jeszcze taki granulat dla maluchów http://allegro.pl/super-spirulina-forte-mini-granulat-tropical-100g-i6605923835.html?snapshot=MjAxNy0wMy0xNFQxNDoxMjoyNS42OTNaO2J1eWVyO2MzNmMxMzNjOGVlMDg0YTI4MzRlOTE0MTY5ZTZhODZkOWVkMTIxYjI3Y2IzYTFjMWNkZDAwYzEyYTlmZTRlZTk%3D
egon44 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 #7 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 4 godziny temu, Mortis napisał: Przy takiej wielkości ryb proponuję podawać pokarm w płatkach. OSI Cichlid, OSI Spirulina, Omega One Veggie, Omega One Cichlid, Tropical 3algae, Tropical Spirulina. Do tego Tropical D-allio. Kup większą puszkę mięsnego i małą D-allio, dwie roślinnego i masz dietę ustawioną. Ewentualnie coś na kolor jak masz ochotę więcej urozmaicić pokarm. Jestem tego samego zdania Karolu... @Przemysław Czajkowski potem jak nauczysz się karmić ryby płatkami a rybki dorosną to możesz przerzucić się na pokarm granulowany...
Rekomendowane odpowiedzi