Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spoko, będziesz chciał wiedzieć coś jeszcze to wal śmiało ;) Mi przy zakładaniu baniaka kilka osób z tego forum bardzo pomogło więc mogę się teraz rewanżować innym tym samym.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Mam jeszcze jedno pytanie, w którym miejscu dokładnie przykleić uszczelkę?

Pokrywa ma być dziś lub jutro i zastanawiam się nad uszczelnieniem za  wczasu.

Edytowane przez Kubeq
  • 1 rok później...
Opublikowano

Przymierzam się do zakupu takiej pokrywy o wymiarach 120x40, przy tej długości są dwa ściągane dekle. Zastanawiam się czy nie zamówić jednego dekla, nie wiem czy przy ściąganiu nie będzie się  wykrzywiał ?

Opublikowano

Mi koledzy z forum odradzili tą pokrywę. Podobno odłazi okleina i aluminium jest słabej jakości. Tutaj możesz przeczytać 

Za to wszyscy polecili niemal identyczną pokrywę Wromak Exclusive. Zamówiłem ją dziś bezpośrednio u producenta, bo na rynku cholernie ciężko ją znaleźć.

Opublikowano
2 minuty temu, MaciekMaciek napisał:

Za to wszyscy polecili niemal identyczną pokrywę Wromak Exclusive.

Taką posiadam w dużym akwa. Jest naprawdę super...ale ta mniejsza Agua Stel jest również świetna. Aczkolwiek nie wiem jakby wyglądała  duża.

Opublikowano (edytowane)

Ja użytkuje już ponad półtora roku i też jestem zadowolony. Okleina nigdzie nie odchodzi a co do jakości aluminium się nie wypowiem, bo się na tym nie znam...

Edytowane przez Kubeq
Opublikowano

W związku z tym że zdania są podzielone, zamówiłem pokrywę z Aquastel z jednym przednim deklem. Mam nadzieję że nie będę żałował tego rozwiązania.

Opublikowano

Ja też mam pytanie odnośnie pokryw - stosujecie aluminiowe ze względu na oświetlenie bądź wysokie temperatury latem (lepsze odprowadzanie ciepła) czy ze względów estetycznych?
Pytam bo w domu mam jedynie pokrywę aquaela do której dokupiłem moduły led a inne sam zrobiłem ze spienionego PCV. Niskie koszta, a jaka satysfakcja ;)