Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie

Po sprzedaniu starej obsady tj. Acei, Yellow, Fire Fish, Sciaenochromis zamierzam zakupić nowe ryby akwarium ma 450l i wymiary jak w temacie 150x60x50 cm 

Pierwszym gatunkiem jaki chce aby tam zagościł jest DIMIDIOCHROMIS COMPRESSICEPS i szukam obsady pod tą rybę oraz aby ryby rosły większe niż te które miałem wcześniej (zawsze mi się podobały duże ryby) dodatkowo aby było coś koloru żółtego, czerwonego itp. 

Z góry dzięki za pomoc 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, stan napisał:

To akwarium jest za małe na dimidiochromis compressiceps. Lepiej zapodac coś z średniej nonmbuna.

stan co proponujesz? właśnie Twoje d. compressiceps były dla mnie natchnieniem ;)

Myślałem aby kupić Acary, ale jednak jakoś to nie jest to co mnie kręci mimo wszystko nadal pyszczaki tylko coś większego

Edytowane przez miech
Opublikowano

Jeżeli chodzi o non mbuna to Ci nie pomogę bo tych ryb nie pielęgnowałem (oprócz kilku gatunków). A na drapieżniki to akwarium się nie nadaje.

Opublikowano
21 godzin temu, Stepn napisał:

To akwarium jest w sam raz na typowe Utaka

Stepn co byś proponował aby zrobić kolorowo ?

Opublikowano

Copadichromis trewavasae Chizumulu, C. borleyi kadango red fin, Placidochromis johnstoni yellow, Otopharynx ovatus, Lethrinops albus. Coś z tych ;)

Opublikowano
4 godziny temu, miech napisał:

Stepn co byś proponował aby zrobić kolorowo ?

Co prawda nie jestem Stepnem, ale może by tak:

A3/ Placidochromis phenochilus Mdoka white lips (wyjadacz towarzyszący kopaczom (raczej bliżej dna)) – samce i samice niebieskie

B4/ Copadichromis trewavasae (toniowiec) – samiec głównie granatowy, samice brzydkie

C1/ Labidochromis caeruleus (skalniak) – samce i samice żółte

lub podobna obsada z artykułu:

Opublikowano

Protomelas Namalenje
Aulonocara Baenschi
Placidochromis Phenochilus Tanzania
Pierwsza ryba wpada w kolor czerwony, druga żółta i niebieska  samice raczej szare i ustępują urodą samcom.