Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam informacji na temat odmian barwnych Protomelas teaniolatus. Ryba ta występuje pod różnymi nazwami handlowymi w skojarzeniu z różnymi nazwami miejsc jej pochodzenia (Boadzulu, Namalenje). Informacje jakie tu na ten temat znalazłem pochodzą z 2008 roku i wydają mi się nieaktualne.
Bardzo dziękuję za pomoc. 

Opublikowano (edytowane)

Czyli jakiego ? Nie potrafię znaleźć przeniesionego tematu. Informacja uprościła by poszukiwanie.

Edytowane przez sj1950
Opublikowano
12 minut temu, sj1950 napisał:

Czyli jakiego ?

Do działu chów pyszczaków. Na górze masz dział: Ryby, roślina, woda > Chów pyszczaków.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Dziękuję.

Jednak hodowcy, twierdzą, że odmiany Boadzulu i Namalenje różnia się kolorem czerwieni. Stąd moja konsternacja i to pytanie.

Opublikowano
25 minut temu, sj1950 napisał:

Czyli jakiego ? Nie potrafię znaleźć przeniesionego tematu. Informacja uprościła by poszukiwanie.

..przecież jesteś w tym temacie który założyłeś. Dla ciebie nic się praktycznie nie zmieniło tyle,że na forum jest zamiast w dziale IDENTYFIKACJA, gdzie i taki by wisiał 7 dni jest w dziale CHÓW PYSZCZAKÓW. Chodzi po prostu o porządek . Spójrz na pasek powyżej  Twojego tytułu.

Opublikowano
1 godzinę temu, sj1950 napisał:

Dziękuję.

Jednak hodowcy, twierdzą, że odmiany Boadzulu i Namalenje różnia się kolorem czerwieni. Stąd moja konsternacja i to pytanie.

Doświadczony hodowca nic takiego nie powie wiem bo przerabiałem ten sam temat tylko kupę lat temu