Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, zamówilem i odebrałen  pierwszy raz ryby kurierem z znanej firmy ale to już mniej ważne jakiej nie po to tu piszę. Chciałbym się zapytać doświadczonych hodowców czy są to ryby na sterydach.. mają ok. 4-5cm martwi mnie że już dostają koloru i mają spiczaste płetwy odbytowe

1489352494671-967858133.jpg

Edytowane przez Zinitoto
Opublikowano

Spoko kolego, rybkami od tego sprzedawcy nie będziesz zawiedziony. Z początku też nieufnie się moim rybkom przyglądałem a później napatrzyć się nie mogłem. Tylko mam żal do niego że sprzedał mi wiecej samców niż samic

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No właśnie mowil ze plci nie widać... a dostałem co najmniej 10 samców i moze 5 samic... pytam bo mam jesZcze f1 blue neon undo i o wiele większe.. i jesZcze są srebrne lekko żółte.. a red rubin dopiero przy 6cm zaczynaly się wybarwiac a piękno zaczynają pokazywać przy 8cm ...

Opublikowano

Szczerze mówiąc nic tu niepokojącego nie widać W non mbuna ryby trzymane osobno bardzo wcześnie się wybarwiają , inna sprawa jest gdy ryba jest trzymana z większymi rybami a i jest możliwe że dany gat nigdy się nie wybarwi   .Ten ma około 10 i jeszcze mu trochę brakuje do pełnego wybarwienia  samica z 6 cm

IMG_5001.JPG

IMG_5010.JPG

Opublikowano

tak wygląda najlepiej wybarwiony samczyk , dzięki za fachową odpowiedz. Duzo się słyszy o aulonkach na sterydach dlatego chciałem się zapytać bardziej doświadczonych hodowców.  Szkoda tylko ze ball samców ale taki urok jak się zamawia ryby, kazdy patrzy wypchnąć swój towar.

IMG_20170313_184814.jpg

• Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)

Te na sterydach to raczej import z Azji   . W  Polsce można spotkać te moczone ale coraz rzadziej  ten szał na super czerwone na szczęście miną chyba ludzie robią się bardziej uświadomieni 

Edytowane przez krzysiutoja
Opublikowano
1 godzinę temu, Zinitoto napisał:

No właśnie mowil ze plci nie widać... a dostałem co najmniej 10 samców i moze 5 samic... pytam bo mam jesZcze f1 blue neon undo i o wiele większe.. i jesZcze są srebrne lekko żółte.. a red rubin dopiero przy 6cm zaczynaly się wybarwiac a piękno zaczynają pokazywać przy 8cm ...

samice undu są ciemne