Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poczekam nic innego mi nie pozostaje. Własnie też mam go w szafce, kupie chyba jakies maty wygłuszającee może pomoże

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, AndrzejWalb napisał:

zajrzyj do tego wirnika

Odkręć ten wirnik i zobacz, czy nie masz w jego komorze jakichś ciał obcych. U mnie wdarły się malutkie drobinki ceramiki lub wapieni z akwarium (po starcie zbiornika) i po oczyszczeniu chodzi bez zakłóceń (wcześniej wyczuwalne było lekkie drganie/drżenie).

Edytowane przez lukasz830302
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Odkręciłem ,smarowałem i dokręciłem niewiele to zmieniło chodź teraz jest jeszcze trochę zapowietrzony. Poczekam kilka dni zobaczę co będzie się działo dalej.

Opublikowano
1 minutę temu, Duma napisał:

Odkręciłem ,smarowałem i dokręciłem niewiele to zmieniło chodź teraz jest jeszcze trochę zapowietrzony. Poczekam kilka dni zobaczę co będzie się działo dalej.

..czyli jeden z powodów wyeliminowałeś. Potrząśnij nim od czasu do czasu i tak jak mówisz..poczekaj kilka dni.

Opublikowano (edytowane)

W większości opisów filtra hw-304 jest podane, że jego wydajność to 2000l/h. Zużycie prądu wyższe od konkurencji, cena przyzwoita.

Przeglądałem o wiele droższe filtry firm min. aquael, jbl, eheim i ciężko znaleźć coś takiej wydajności. Jedyne co to fluval fx-6 wysoko mierzy podając że z mediami śmiga ponad 2000l/h, a 3500l/h na pusto.

Mierzył ktoś rzeczywisty sik hw-304 z mediami? Jest to w zakresie tego co podają czy daleko od tego odbiega?

Edytowane przez mareckee
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Minęło trochę czasu odkąd u mnie pracuje hw 304a. Powiem tyle że opuściła już mnie nadzieja ze nastapi jakaś poprawa. Może polecicie jakis filtr o podobnym przeplywie i żeby był choć trochę cichszy?