Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, Mortis napisał:

Heh :D i to właśnie jest zabawa w Malawi , będziesz kombinował jak ja z Hara i Msobo by dostać samice.

No to się będziemy bawić, z jakimi efektami to już czas pokaże :D

Opublikowano

Nareszcie życie zawitało do mojego baniaka :)

Nie obyło się jednak bez niespodzianek, obsada miała przyjechać dziś o 6.30 na dworzec PKS w Katowicach.

Jako niecierpliwy młody tatuś(nie tylko obsady bo we wtorek urodziła mi się również córeczka ) czekałem grzecznie na dworcu od 6.00, no i czekałem i czekałem i w końcu się doczekałem , rybki dotarły o 13.30, jak to na nasze pekaesy przystało i dziś nie obyło się bez awarii i kilkugodzinnego spóźnienia :D

Ponoć autobus zdarzył się zepsuć dwa razy na trasie:/ ale na szczęście warto było czekać:)

Dziewczyny mają się dobrze i już eksplorują nowy dom.

Jakość średnia bo kręcone komórką, niestety zdjęcia cykane telefonem nie nadają się do publikacji, jednym słowem tel nie daję radę :D

• Dziękuję 6
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Mortis napisał:

W takim razie podwójne gratki :D

Niech wszyscy zdrowo się trzymają ?

Dziękuję:)

Niestety właśnie zauważyłem jedną acei, która pływa już prawie do góry nogami, obieg wody rzuca nią po całym baniaku, widać transport jej zaszkodził, reszta ekipy też już się za nią wzięła , zaczęły się podszczypywania i gonitwa, niestety czuje ze to będzie jej koniec.

Edytowane przez Kubeq
Opublikowano

Niestety rano pływał już trupek także nie zdążyłem jej odseparować, dziś kupię kotnik żeby na następny raz móc szybciej zareagować.

Mam nadzieję że to tylko jakieś uszkodzenie mechaniczne lub słabsza sztuka a nie jakieś choróbsko, reszta ryb wygląda zdrowo.

Opublikowano
34 minuty temu, Kubeq napisał:

Mam nadzieję że to tylko jakieś uszkodzenie mechaniczne lub słabsza sztuka a nie jakieś choróbsko, reszta ryb wygląda zdrowo.

Czasem tak bywa że wśród zakupionych znajdzie się słabszy osobnik który pada z niewiadomych przyczyn...Do tego mógł też dojść stres wywołany podróżą lub tak jak piszesz uraz mechaniczny...

Ważne że zresztą ryb jest wszystko w porządku i oby tak było cały czas czego Tobie życzę ;) 

Ps.Gratulacje na narodziny córki :) 

• Dziękuję 1
Opublikowano

Gratuluje zbiornika.

Wiesz, że te msobo z TM to odmiana ngwazi?

Są podobno nieco inne- ciemniejsze niż te zwykłe dostępne u Jacka z Żor czy dr Pawlaka. Też o nich myślałem, ale właśnie dlatego się nie zdecydowałem.