Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć nie dawno pytałem jakie ryby do mojego akwa 120x45x50 wybrałem dwa gatunki ,,Hara" i ,,Saulosi" niestety dowiedziałem się że Hara słabo  się rozmnaża . Więc tutaj pytanie jakie Pysie mogły by być z Saulosi, dodatkowo które dobrze się rozmnażają ? Pozdrawiam 

Opublikowano

Nie masz pojęcia jakie ryby możesz trzymać w swoim akwarium a pytasz o gatunki mocno rozmnażalne ? Szkoda ryb

• Dziękuję 1
Opublikowano

Źle mnie zrozumieliście ;) Miałem już Malawi ponownie wracam do tego biotopu :) Chodzi tutaj mi o to że lubię obserwować i odchowywać młode , a patrząc jak wcześniej już miałem młode do zarobki i tak zerowe :D 

Opublikowano
Godzinę temu, Żalik napisał:

Chodzi tutaj mi o to że lubię obserwować i odchowywać młode

A potem je sprzedawać? To jest rozpowszechnianie chowu wsobnego, a to tutaj nie jest pochwalane. Chcesz hodować pyszczaki, to kup ryby z odłowu. Jeśli tego nie pochwalasz, to kup gdzie indziej samce, a gdzie indziej samice. To jest moja pomoc.

Opublikowano

Chyba nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Czy z FM, czy z innego źródła, chcesz kupić ryby spokrewnione ze sobą i rozmnażając je będziesz prowadził chów wsobny. To degeneruje gatunek. Napisałem Ci co powinieneś zrobić, żeby wszystko było prawidłowe. Gatunek w tym wypadku nie ma znaczenia. Każdy można rozmnożyć, a czy Ci się to uda, zależy od Twoich zabiegów i szczęścia.

Opublikowano

Wiem o co ci chodzi ;) Tak jak z ssakami Samiec nie może być bratem ojcem wujkiem samicy bo młode nie będą zdrowe  . Bardzo dobrze cię rozumiem :D Pytam jaki gatunek będzie nadawał się do mojego litraż i który nie jest trudny w rozmnożeniu , i jaki będzie mógł być z Saulosi ;) Jak młode by się wybarwiły samce by były sprzedane i kupić od kogoś innego samczyki  .