Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, crav napisał:

Przecież w pw od razu Ci to napisałem... Pytanie ile wejdzie... ;-) czas na kolejny krok 

Na 220x60x60 się zgodzila:) bo już ze niby drzwi od balkonu bo ciezko bedzie z suszarka wychodzic na balkon a wiem ze 230cm by weszlo i takie 230x70x70 to dopiero bylby litrarz :)

Opublikowano

Był by?  My nie żółwie co żyją 150 lat albo gra że wgra się nowego "life"  marzenia trzeba spełniać 

5 minut temu, spiochu napisał:

Sznurki jej rozwieś na tym balkonie ;)

Wysłane z telefonu

Dobre i każ oknem wychodzić 

Opublikowano
13 minut temu, crav napisał:

Był by?  My nie żółwie co żyją 150 lat albo gra że wgra się nowego "life"  marzenia trzeba spełniać 

Dobre i każ oknem wychodzić 

Crav raczej bedzie taki baniak 220/230-70x70 cm bo jak go wniose to jest maly problem ale czy wejde z nim z przedpokoju do pokoju 

18 minut temu, spiochu napisał:

Sznurki jej rozwieś na tym balkonie ;)

Wysłane z telefonu

Za 230x70x70 cm to i jej pranie z rozwieszeniem zrobie :)

Opublikowano

gdzie zakupic taki baniak ?bo swoja 450 ma z kolna od jacka bak i baniaczek wykonany profesjonalnie:) co myslicie o jego akwariach ?bylo by lepiej jak by mi skleil na miejscu lepiej dla mnie zeby nie dzwigac takiego ciężaru 

Opublikowano

Myślę, że opcja na miejscu lepsza...wygodniej, mniejsze szanse na "awarie"  stłuczenia itp oraz dłuższe życie baniaka przynajmniej tak mi się wydaje... Szkło noszone zawsze to naprężenia.... 

Opublikowano
5 godzin temu, crav napisał:

Jak to kolega czesto pisze czytać czytać i ze zrozumieniem ;)

Na 4 nóżkach czyli tylko jest nacisk punktowy, a to zmienia postać rzeczy... 

No teraz mam około 800kg na 8 nogach :) więc grubas w wannolocie na 4 będzie się plasował też około 100kg na nogę :).

• Dziękuję 1
Opublikowano
2 godziny temu, crav napisał:

Myślę, że opcja na miejscu lepsza...wygodniej, mniejsze szanse na "awarie"  stłuczenia itp oraz dłuższe życie baniaka przynajmniej tak mi się wydaje... Szkło noszone zawsze to naprężenia.... 

Crav i tak zrobie :) oczywiscie jak z kolna

Skleja na miejscu a jak nie to bede szukal gdzie indziej.stelaz bedzie robiony ale raczek nozek nie bede montowal jak zonka się zgodzi to pakuje 230x70x70 ale mysle ze jak bede robil jej pranie tylko w lato to się zgodzi heheh 

2 godziny temu, crav napisał:

10 godzin temu, iquitos68 napisał:

Proponuję przeczytać mój temat "bezpieczne akwarium 840l". Informacje i rady tam zawarte powinny pomoc podjąć decyzję :-) 

Przeczytalem temat od a do z 

Opublikowano

Pytanie odnosnie filtracji do 230x70x70 czy wystarczy to co mam ze swojej 450 czyli narurowiec dwa mechaniki ruwnolegle pompa grundfos alpha 2 za nia korpus na purolite i 4 korpusy biologi?falownik rw8 poradzi sobie?

Opublikowano
Dnia 2.03.2017 o 21:15, crav napisał:

Z tego co pamiętam to pakować jakie się zmieści ;)

Crav Nowe info strop jest z plyty rzeranskiej jak taki strop ma się do wytrzymalosci przy takich duzych baniakach?