Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wrzuć foty na jakiś serwer i opublikuj tutaj... co będziecie sobie wysyłać :P

co z tą alternatywą dla CRa? też się chętnie dowiem....

pochwała - dawać koledze pochwałę... świetna robota... :D

Zgadzam się w pełni z Makokiem - wrzuć scana na forum. niech potomni wiedzą ;)

I jakoś nie mogę znaleźć tego wątku o alternatywie dla CR65 - może ktoś linke podrzucić?

Opublikowano

Alternatywa to Produkt firmy Kera Koll o nazwie Idrobuild osmocem ma atesty do kontaktu z woda pitna (uszczelniaja nim studnie, poidla w chlewniach itd.) A co najwazniejsze wystepuje w 2 kolorach szarym i bialym, co ulatwia barwieniepigmentem. Dosteny w cenie podobnej plus minus 5% (zaleze od dealera).

A zdjecia farb wkleje w weekend.

Opublikowano

He he pochwala by sie przydala (dla samego posiadania) ale tez sie nie moge doczekac kiedy bedzie pod nickiem klubowicz napisane, skladke wplacilem ze 2 miechy temu :(

Opublikowano
Chciałem już pochwałę wystawić, bo Ci się za to śledztwo należy jak najbardziej, ale nie mogę :evil: kurcze nie ma takiej opcji w tym wątku czy co?

tylko Lenek może dać pochwałę w tym wątku :P

Opublikowano
To jak można wymieszać, bo mi przyszedł barwnik a głupstwa nie chce zrobić .

ja mieszałem fausta z barwnikami, ale najzwyklejszymi i najtańszymi. Firma ichem kolor-mix, jakoś tak się zwało. Wprawdzie akwa dopiero zalane, ale startowy welonek nie ma problemów i zachowuje się całkiem nienormalnie, jak na samotnego karasia w 240 l przystało :D. Dla pewności po zalaniu pofiltruj trochę węglem, powinno wyciągnąć śmieci.

Aaa i jeszcze jedna sprawa, ostrożnie dodawaj barwnik do fausta, nie trzeba go dużo aby uzyskać chociażby czerń. A jak przesadzisz to to kolor może ci nieco zmyć woda (barwniki są do barwienia nie do malowania, więc nie mają żywic itd). I dobrze wymieszaj, aż znikną wszelkie ślady rozwarstwienia.