Mateusz Opublikowano 19 Lutego 2017 #1 Opublikowano 19 Lutego 2017 (edytowane) Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post na forum. Mam harem Red Redów i z jednego miotu mam 2 całkiem czarne maluchy. Spotkaliście się kiedyś z takimi rybami. Edytowane 19 Lutego 2017 przez Mateusz
eljot Opublikowano 19 Lutego 2017 #2 Opublikowano 19 Lutego 2017 Czarnych nie widziałem ale niebieskie to red - blue.
Mateusz Opublikowano 19 Lutego 2017 Autor #3 Opublikowano 19 Lutego 2017 No wiem że są odmiany barwne. Moje to te najpopularniejsze z białym samcem i pomarańczowa samicą. Samica która wydała młode ma czarną plamke na płetwie. A młode są normalne jak zawsze tylko 2 sztuki całkiem czarne. Pewnie to jakaś mutacja tylko ciekawi mnie czy często się to zdarza.
piotriola Opublikowano 23 Lutego 2017 #4 Opublikowano 23 Lutego 2017 (edytowane) To nie mutacja, niektóre odmiany mają takie potomstwo. Wpisz w necie Metriaclima red red znajdziesz wiele podobnych młodych. Napisz jakie masz ph w akwarium Edytowane 23 Lutego 2017 przez piotriola połączony post
eljot Opublikowano 23 Lutego 2017 #5 Opublikowano 23 Lutego 2017 Red redy i czarne młode ? u moich nigdy tego nie zauważyłem.
yaro Opublikowano 23 Lutego 2017 #6 Opublikowano 23 Lutego 2017 Ja u swoich przez 8 lat ich trzymania też nigdy nie widziałem czarnego.
danielj Opublikowano 26 Lutego 2017 #7 Opublikowano 26 Lutego 2017 To jedna z odmian morficznych, wstaw zdjęcie, ale wydaje mi się, że to będzie O
Alski Opublikowano 26 Kwietnia 2017 #9 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 http://www.akwarysta.eu/index.php/opisy-ryb/414-maylandia-estherae-red-blue-metriaclima-estherae-red-blue To odmiana niegdyś bardzo popularna , hodowałem ją . Młode są ciemne ale nie można powiedzieć że czarne ( no prawie ). Jedno jest pewne , te ciemne to samce a jasne samice , z tego co pamiętam można było nieco sterować tym podziałem temperaturą chowu ( tak to zapamiętałem ) . Z czasem samce stają się coraz jaśniejsze aż przechodzą w jasny błękit , prawie biel. Pozdrawiam. Red-red i red-blue wycierają się między sobą gdy są w tym samym zbiorniku . Pozdrawiam
sebazzz Opublikowano 16 Sierpnia 2017 #10 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Witam . tu na samym początku powinno paść pytanie co pływa z red redami? czytając i oglądając co popadnie o malawi żeby trochę łyknąć wiedzy . dowiedziałem się ze samice przejmują młode od innych matek dla ochrony swoich młodych . i to było w filmie z jeziora malawi.
Rekomendowane odpowiedzi