Mortis Opublikowano 5 Lutego 2017 #61 Opublikowano 5 Lutego 2017 1 minutę temu, timi napisał: Wojtek, śmiem twierdzić, że roślinnym pokarmem premium można utuczyć nie tylko roślinożercę. W porównaniu z tym co ryby jedzą w naturalnych warunkach, pokarmy premium (nawet te roślinne) to bomba kaloryczna. Marcin jak ludzie sypią "wiadro" pokarmu to pewnie że każda ryba będzie "Przytyta"
harisimi Opublikowano 5 Lutego 2017 #62 Opublikowano 5 Lutego 2017 1 minutę temu, timi napisał: Wojtek, śmiem twierdzić, że roślinnym pokarmem premium można utuczyć nie tylko roślinożercę. W porównaniu z tym co ryby jedzą w naturalnych warunkach, pokarmy premium (nawet te roślinne) to bomba kaloryczna. Oczywiście, że można. Podobnie jak można utopić się w wannie ;). Tyle, że łatwiej w rwącej rzece :).
stan Opublikowano 5 Lutego 2017 #63 Opublikowano 5 Lutego 2017 (edytowane) Jedenj rzeczy nue zauważyłeś Karol. Wyraźnie napisałem żeby skutecznie połączyć labeotropheusa i yellowa trzeba użyć pokarmu premium veggie. Tzw pokarm cichlid formuła jest skierowany do non mbuny czy predatorów. A ryby utuczone to już inna kwestia i najczęściej jest to efekt mrożonek czy futrowaniu bez opamiętania. Edytowane 5 Lutego 2017 przez stan
fish_magic Opublikowano 5 Lutego 2017 #64 Opublikowano 5 Lutego 2017 Jak ktoś idzie na kompromis w obsadzie to musi i iść na kompromis w karmieniu.
harisimi Opublikowano 5 Lutego 2017 #65 Opublikowano 5 Lutego 2017 11 minut temu, stan napisał: Jedenj rzeczy nue zauważyłeś Karol. Wyraźnie napisałem żeby skutecznie połączyć labeotropheusa i yellowa trzeba użyć pokarmu premium veggie. Tzw pokarm cichlid formuła jest skierowany do non mbuny czy predatorów. A ryby utuczone to już inna kwestia i najczęściej jest to efekt mrożonek czy futrowaniu bez opamiętania. ale bardzo często, źle dobranej obsady . 11 minut temu, fish_magic napisał: Jak ktoś idzie na kompromis w obsadzie to musi i iść na kompromis w karmieniu. Święte słowa ... jedyne czym się różnimy to kwestia, gdzie leży granica tego kompromisu i kogo oraz na jakich zasadach ona obowiązuje.
Mortis Opublikowano 5 Lutego 2017 #66 Opublikowano 5 Lutego 2017 7 minut temu, stan napisał: Jedenj rzeczy nue zauważyłeś Karol. Wyraźnie napisałem żeby skutecznie połączyć labeotropheusa i yellowa trzeba użyć pokarmu premium veggie. Tzw pokarm cichlid formuła jest skierowany do non mbuny czy predatorów. A ryby utuczone to już inna kwestia i najczęściej jest to efekt mrożonek czy futrowaniu bez opamiętania. Znam Twoje zdanie , szanuję Twoją wiedzę, ale z jednak będę kroczył swoją ścieżką bo jestem przekonany ,że dając pokarm dedykowany roślinożercom nie czynię czegoś złego. Mnie bardziej martwi podejście osób, którzy stawiają pierwsze kroki w akwarystyce. Co bardzo mnie cieszy, że wiele osób stawia na pokarm "Premium", a nie na pokarm typu "Dedykowany rybom biotopu Malawi". Pokarmy premium wychodzą z cienia, nie są marginalnie traktowane bo są droższe. Od jakiegoś czasu w ogóle karmienie powoli wychodzi z niszy i ludzie zaczynają myśleć o karmieniu. Powtórzę jeśli mamy pokarmy dedykowane to czemu z nich nie korzystać, różnorodność ryb jest ogromna ,że kolorystycznie możemy je dobrać nie zatracając ich preferencji żywieniowych. 2
fish_magic Opublikowano 5 Lutego 2017 #67 Opublikowano 5 Lutego 2017 9 minut temu, harisimi napisał: ale bardzo często, źle dobranej obsady . Święte słowa ... jedyne czym się różnimy to kwestia, gdzie leży granica tego kompromisu i kogo oraz na jakich zasadach ona obowiązuje. Myślę że granicę wyznacza akwarysta.
Mortis Opublikowano 5 Lutego 2017 #68 Opublikowano 5 Lutego 2017 1 minutę temu, fish_magic napisał: Myślę że granicę wyznacza akwarysta. Tak ,ale świadomy swoich poczynań, brak podstaw tworzy chaos
fish_magic Opublikowano 5 Lutego 2017 #69 Opublikowano 5 Lutego 2017 2 minuty temu, Mortis napisał: Tak ,ale świadomy swoich poczynań, brak podstaw tworzy chaos Po to jest to forum żeby był świadomy. 1
Mortis Opublikowano 5 Lutego 2017 #70 Opublikowano 5 Lutego 2017 1 minutę temu, fish_magic napisał: Po to jest to forum żeby był świadomy. Pełna zgoda 1
Rekomendowane odpowiedzi