Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy to wzmocnienie jest tak nisko czy to tylko złudzenie ? Bo na swoim gdybym chciał postawić taka belkę i zalać wodą to chyba by się w baniaku nie zmieściło :)

Opublikowano
13 godzin temu, kwiq napisał:

Czy to wzmocnienie jest tak nisko czy to tylko złudzenie ? Bo na swoim gdybym chciał postawić taka belkę i zalać wodą to chyba by się w baniaku nie zmieściło :)

Wzmocnienia wzdłużne są klejone od 0,5cm - erybka do 2cm poniżej górnej krawędzi baniaka jak są spinki wklejane.

Ta belka jest pod wzmocnieniem wzdłużnym w tym polu maskującym paska ok 5cm w którym znika i lustro wody i odbicia światła we wzmocnieniach. więc raczej belka jest bardzo wysoko a nie nisko i nie jest postawiona na wzmocnieniu tylko podwieszona pod wzmocnieniem i stale poniżej lustra w wodzie. Fotka jest zrobiona z boku i od dołu a nie z góry akwarium;)

19 godzin temu, marcin73m napisał:

ale ja tam jestem nieustannie pod wrażeniem przejrzystości Twojej wody ;)

woda nie jest podmieniana częściej jak raz na 2-3 miesiące i najwyżej 20-30%  to co odparuje uzupełniam wodą RO.

Cała filtrację dla tych ok 70 ryb robią dwa Hydorki Pico 1200 i gąbka ppi45 grubości 10cm ( taką zamawiałem na początku i tak zostało) nie ma tam żadnej waty, watoliny - dalej jest TMBT które podobno gluci wodę a reszta sukcesu to sama chemia.:D bez wody.

Opublikowano
w takim razie cos mam z Internetem, bo zdjęcie mi się nie pokazują

Mi w Taptalku też nie, muszę otwierać wątki w przeglądarce żeby zobaczyć niektóre zdjęcia
Opublikowano

Bardzo ładne oddanie barw na zdjęciach w 5 tym wątku. Nie wiem czy to zasługa oświetlenia czy ustawień aparatu?

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka