Skocz do zawartości

Prośba o interpretacje wyników wody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim :)

Już jakiś czas przymierzam się do założenia malawi, planuje, kombinuje aby to wszystko ostatecznie miało ręce i nogi. Woda - czyli obecnie mój numer 1 na tapecie przemyśleń.

Nie wiem jak zinterpretować wyniki jakie widnieją na stronie.

http://www.sng.com.pl/Portals/2/dok/jakosc_wody/komunikat-jakosc_wody.pdf

Co najważniejsze to dzwoniłem dziś do SNG i przemiła Pani powiedziała, że mój blok jest podłączony do 3 ujęć :confused:

Może ktoś mieszka w Gdańsku okolice ulicy Nieborowskiej i powie jaka to H2O leci z kranu.

Z góry dziękuję i przepraszam jeżeli widnieje już na forum konkretny temat do zadawania takich pytań. Oczywiście jeżeli tak jest to proszę o przeniesienie do konkretnego tematu.

Pozdrawiam :)

Opublikowano (edytowane)

Jerry do kwadratu - ten SNG to najgorszy wodociąg w Polsce bo oni nic co ważne nie podają - nawet pH wody nie mierzą a mają taki burdel w tych ujęciach że dobrze ci pani powiedziała - nie wiesz skąd masz wodę i oni też nie wiedzą. Więc nie pytaj o parametry

By przerwać twoje kombinacje i przemyślenia z wodą w kranie to kup 3 testy

JBL pH 7,4-9

JBL NO2

JBL NO3

ops zonk - tylko aby nie 6in1 maja być tej firmy i kropelkowe - kupujesz a jak nie ma wychodzisz by cię na inne lepsze nie namówili.;)

nalej tej swojej kranówy do czystej szklanki i NO3 oraz NO2 możesz zmierzyć od razu ale pH zmierz dopiero na drugi dzień.

Wyniki kończą przemyślenia i zaczynają działania.

1/ SNG nie podają azotanów ale na pewno ci dają do kranu wolny chlor Cl2 oraz jednocześnie dwutlenek chloru ClO2 a to już grożne . Budujesz więc jako pierwsze przed zakupem baniaka to

Jak masz kota albo psa to daj w dwie miski tej z kranu i tej z ustrojstwa a zobaczysz którą wypije - możesz używać też ty do celów domowych i zupek dla dzieci, a szanowna małżowinka do herbaty.

W zależności jakie ci wyjdzie NO3 robisz wersje I lub II.

O resztę z wodą się nie martw i przechodz pędzikiem do realizacji baniaka czytając pilnie FAQ.

Edytowane przez deccorativo
Opublikowano

Dziękuję deccorativo za odpowiedź. Widzę, że masz podobne zdanie do tego całego SNG co ja. Bajzel i głęboka komuna.

Jeżeli chodzi o start baniaka to po przeczytaniu kilka razy szablonu startu na WA wiem co kupić tj. walizkę JBLa + dodatki, WA, bakterie, gadżety do zbudowania "ustrojstwa" 2 elementowego czyli zgodnie z obecną sztuką startu.