Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolega więcej napisał na temat tego skąd NO2 tak wysokie w temacie "Dolewanie wody" niż tu.

Zalał baniak w piątek czyli 4 dni temu start na WA temp zapewne 30C a w chałupie i tak gorąco a baniak bez pokrywy.

To że dolewasz wody codziennie po 10litrów to nie ma znaczenia byle była po ustrojstwie albo z uzdatniaczem kranówy.

Ruszył ci I etap nitryfikacji i to doskonale bo ci NO2 wywaliło poza skalę.

Naucz się robić prawidłowo i prawidłowo odczytywać wyniki.

Masz wstawiać dwie fiolki w ten plastikowy okular i patrzeć z góry jak w lornetkę.

I tak masz robić zdjęcia a nie to co pokazałeś z boku.

Tylko z wielkiego doświadczenia obecnych tu kolegów jesteśmy w stanie powiedzieć że masz wynik poza skalą czyli powyżej 1ppm.

Przestań panikować i ciesz się że tak błyskawicznie następuje start.

Jeśli nie zrobiłeś wszystkich pomiarów przed startem jak było w szablonie to zrób pomiar NO3 i zanotuj .

Mierz wyniki tylko NH4, NO2 ,NO3 tak co 5 dni i czytaj z góry jak przez lornetkę.

  • Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)

W ogólnym wątku masz mój ostatni start z WA. Trzy tygodnie cierpliwego czekania i gotowe. Tylko ja nie grzałem do 30 st C, a do 25 st C i dałem inne bakterie. 

 

Edytowane przez bobanr

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.