Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co narazie wymieniliscie stworze takie uklady i powiedzcie czy one moga byc z dieta  roslinno / miesna.

1.  Hara Gallireya Reef + Melanochormis johanni  

2. Hara Gallireya Reef + Labidochromis mbamba 

3. Hara Gallireya Reef + Saulosi 

4. Labidochromis Chisumulae Chizumulu + Melanochormis johanni 

5. Labidochromis Chisumulae Chizumulu + Labidochromis mbamba

6. Labidochromis Chisumulae Chizumulu + Saulosi

Jak one sa ok to bede się staral tak wybrac, chyba ze jeszcze chcielibyscie mi cos doradzic, (w wiekszosci tych przypadkow jest jasny kolor jak hara albo chisumulae + zolty / niebieski jak johanni czy saulosi) ale mbamba jest super tez ... Ale chce miec pewnosc ze nie bedzie problemu z dieta, narazie bede mial wiekszosc pokarmow roslinnych z jednym miesnym OSI cichlids. 

Dzieki za pomoc.

Opublikowano

Jeszcze opcja 

7. Melanochromis johanni + labidochromis mbamba

rozumiem ze nie brać tych 6 szt membe deep od rodziców z odłowu bo jest mała szansa na stworzenie haremu ???

a co jakbym kupił jakiś gatunek z tych powyższych ale jak najmniejsze i czekać na nowe membe deep bądź msobo magunga które być może będą za kilka tygodni ? 

Opublikowano

Witam potrzebuje porady szybkiej. 

Co wybrać jako dodatek do 9szt hary które teraz maja około 3cm

melanichromis johanni gome - Jest min 10 szt - około 3cm

Metriaclima membe deep - 7 szt około 3cm

saulosi do zamówienia ale byłyby przyszłym tygodniu - 4-5cm

albo za 2 miesiące będą msobo magunga - 10szt 4-5cm

pozdrawiam Michal

Opublikowano

Wybrałbym johanni ciemny samiec lepiej kontrastuje z żółtymi samicami i harą. Wiem to po swoich Maingano, do których samce johanni są podobne.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Johanni tez ładny samiec , ale jak zobaczyłem dorosłe membe deep to odrazu wiedziałem ze te chce mieć (No bardziej chyba bym wolał msobo )  :) mam nadzieje ze będę zadowolony, to moje pierwsze Malawi wiec jeszcze pewnie się wiele zmieni ... 

• Dziękuję 1