Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, AndrzejWalb napisał:

Nie wierz też w cuda ,że są filtry bezgłośne. Chyba ,że jest wyłączony. Każdy oddaje jakiś odgłos często jeszcze potęgowany poprzez np. rezonans szafki . Owszem..są ciche i bardziej ciche czy bardziej głośne..ale nie bezgłośne.

Nie zgodzę się. Mam dwa kubły Tetry i są bezgłośne. Prawidłowo działający filtr nie powinien wydawać żadnych dźwięków. Wymień wirnik, może to być jakaś wada fabryczna. Może jakieś mikropęknięcie.

Opublikowano

No Krzysiu nie rozumiesz ?

Andrzej sugeruje że pora na taki aparat do ucha :D

Wiem że nie odpuścisz ale raz się przełam i zamień w zręczny żart.

Wiesz Andrzej teraz mod to dużo może.:D pamiętaj.

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, AndrzejWalb napisał:

...weź najnormalniej w świecie zatrzymaj pracę tego filtra. Wyciągnij kosze ze złożem , zrusz je każde z osobna, wyjmij wirnik i sprawdź czy dobrze siedzi. Daj na wszelki wypadek w otwory gdzie są zakończenia ośki trochę wazeliny technicznej, daj lekko wazeliny w wirnik i pod łopatki ( w gniazdo) też trochę wazeliny. To powinno pomóc. Nie sądzę aby był zapowietrzony bo po dwóch tygodniach ciągłej pracy pewnie by sam się odpowietrzył. Nie wierz też w cuda ,że są filtry bezgłośne. Chyba ,że jest wyłączony. Każdy oddaje jakiś odgłos często jeszcze potęgowany poprzez np. rezonans szafki . Owszem..są ciche i bardziej ciche czy bardziej głośne..ale nie bezgłośne. To też sprawa wrażliwości naszego słuchu.

Dzięki wypróbuję po kolei wszystkie wskazówki jakie wskazaliście mi od początku - mam nadzieję, że coś pomoże. Oczywiście nie ma idealnie bezgłośnych filtrów i nie oczekuję tego ale ten jest wyjątkowo buczący - zresztą dzisiaj miałem przyjemność w nocy urzędować u moich dzieciaków i było bardzo głośno. Będę próbował - dam znać jaki efekt.

Edytowane przez pyzy22
Opublikowano
3 godziny temu, deccorativo napisał:

No Krzysiu nie rozumiesz ?

Andrzej sugeruje że pora na taki aparat do ucha :D

Wiem że nie odpuścisz ale raz się przełam i zamień w zręczny żart.

No to chyba Ty nie zrozumiałeś mojej odpowiedzi....a może nie tylko Ty ;) Wydaje mi się, że to właśnie taki zręczny żart ;)