Noe Opublikowano 22 Stycznia 2017 #1 Opublikowano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Witam Chciałbym się dowiedzieć więcej na temat elektryki w waszych akwariach. (na niektórych zdjęciach ją widać) Po co w ogóle taka instalacja ? Co jest potrzebne ? Jak ją zrobić ? (plany, schematy, problemy, rozwiązania) Proszę opiszcie co i jak. Edytowane 22 Stycznia 2017 przez Noe
Pleziorro Opublikowano 22 Stycznia 2017 #2 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Ale o co konkretnie pytasz ? bo ciężko coś wywnioskować po tym poście. Może pokaż zdjęcia o których mowa ?
Noe Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor #3 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Teraz ma wszystko podpięte do listwy (filtr jbl i dwa falowniki). Mam zamiar zmienić akwarium na większe i rozbudować filtracje (+ narurowiec). Chciałbym się dowiedzieć czy jest potrzebna dodatkowa instalacja czy nie.
Pleziorro Opublikowano 23 Stycznia 2017 #4 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Acha, więc moim zdaniem jak ktoś ma fantazję to może budować taką rozdzielnię, tylko trzeba sobie odpowiedzieć jaki to ma sens po za estetyką i kosztami. W moim przypadku wolę po prostu dwa przedłużacze z listwą, do jednego mam pompy a do drugiego oświetlenie, na czas karmienia wyłączam pompy pstryczkiem na listwie i tyle w temacie. W małym akwarium to nawet miałem te listwy przykręcone do szafki i tylko był z tym kłopot, obecnie leżą po prostu w szafce luzem i są że tak powiem mobilne co mi czasem ułatwia sprawę :).
crav Opublikowano 23 Stycznia 2017 #5 Opublikowano 23 Stycznia 2017 zawsze można zrobić skrzynkę rozdzielcza, i wszystko popodpinać pod "S"...zamiast walczyć z wtyczkami przedłużaczami itp wszystko w jednym miejscu i czytelnie...koszt niewielki, ale jak kto lubi...
michal_j Opublikowano 23 Stycznia 2017 #6 Opublikowano 23 Stycznia 2017 (edytowane) ... Edytowane 18 Listopada 2018 przez xxx
crav Opublikowano 23 Stycznia 2017 #7 Opublikowano 23 Stycznia 2017 wnętrze tej szafki wygląda identycznie jak mojej ;]
michal_j Opublikowano 23 Stycznia 2017 #8 Opublikowano 23 Stycznia 2017 (edytowane) ... Edytowane 18 Listopada 2018 przez xxx 1
crav Opublikowano 23 Stycznia 2017 #9 Opublikowano 23 Stycznia 2017 po pierwsze precyzja! ;];],, a dalej tylko krok do doskonałości ;]
timi-akwaria.pro Opublikowano 23 Stycznia 2017 #10 Opublikowano 23 Stycznia 2017 2 godziny temu, crav napisał: po pierwsze precyzja! ;];],, a dalej tylko krok do doskonałości ;] Mam podobne zdanie. Poniżej moja instalacja.
Rekomendowane odpowiedzi