Wyderka Opublikowano 21 Stycznia 2017 #1 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Chciałbym Was zapytać co myślicie o takim żółtym podłożu ,żwirek kwarcowy frakcja 0.4-1.0 mm?dobry wybór
Andrzej Głuszyca Opublikowano 21 Stycznia 2017 #2 Opublikowano 21 Stycznia 2017 (edytowane) ..trochę niska dolna granica tej gradacji wg mnie. Oby nie 'fruwał" po akwa. Jeżeli chodzi o kolor to kwestia Twojej wizji zbiornika..Ale pamiętaj ,że kolor podłoża potrafi się zmienić w wodzie i pod docelowym oświetleniem. Moje podłoże w naturalnym oświetleniu też jest lekko żółtawe..natomiast w wodzie i pod oświetleniem jest inne:) Jak masz możliwość to weź próbkę tego żwirku , wrzuć do wody w swoim akwa , włącz światło i będziesz widział jak będzie faktycznie wyglądać. Edytowane 21 Stycznia 2017 przez AndrzejWalb
Wyderka Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor #3 Opublikowano 21 Stycznia 2017 A jaką frakcja była by dobra? bo mogę mieć frakcję 1.4-2mm. I nie mam możliwości wziąć próbki
pozner Opublikowano 21 Stycznia 2017 #4 Opublikowano 21 Stycznia 2017 16 minut temu, Wyderka napisał: bo mogę mieć frakcję 1.4-2mm. Ta frakcja będzie lepsza. Tą drobniejszą może podnosić cyrkulacja, więc o ile filtracja może utrzymać klarowność wody, to możesz mieć dużo tego najdrobniejszego piasku w filtrach.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 21 Stycznia 2017 #5 Opublikowano 21 Stycznia 2017 24 minuty temu, Wyderka napisał: A jaką frakcja była by dobra? bo mogę mieć frakcję 1.4-2mm ..może być . Zalety takie jak Ci Krzysztof wyżej podał.
MatiK Opublikowano 21 Stycznia 2017 #6 Opublikowano 21 Stycznia 2017 (edytowane) Ja natomiast na Twoim miejscu zastanowiłbym się, czy jest sens kupować niejako kota w worku i do tego ostro przepłacać (bo zakładam, że 30 zł liczą na alledrogo za kilogram...). Edytowane 21 Stycznia 2017 przez MatiK
Wyderka Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor #7 Opublikowano 21 Stycznia 2017 To co byś poradził w tym przypadku? Na allegro była cena 1.2 zl za 1kg
MatiK Opublikowano 21 Stycznia 2017 #8 Opublikowano 21 Stycznia 2017 A no właśnie... Może trochę przesadziłem, ale to było dla pokazania braku sensu kupowania na tym portalu... W takim razie poradziłbym Ci wybrać się do Leroy Merlin/Castorama/Praktiker i kupić Kreisel 099 za 6-7 zł/25kg, albo na skład budowlany z własnym wiaderkiem, gdzie sam wybierzesz rodzaj piachu taki jaki Ci się będzie podobał i zapłacisz za to jakieś śmieszne grosze.
Wyderka Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor #9 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Masz rację tylko jest ten problem że nie jestem mobilny,do castoramy mam okolo 80kg,przeboleje to.
MatiK Opublikowano 21 Stycznia 2017 #10 Opublikowano 21 Stycznia 2017 No to zostaje drugi sposób, który jest zresztą jeszcze lepszy... Jakiś skład budowlany w okolicy chyba masz?
Rekomendowane odpowiedzi