Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dobry jest każdy przycisk monostabilny zwierny - czyli taki co zwiera tylko jak go przyciskasz.

Nie nadaje się przełącznik bistabilny

Edytowane przez deccorativo
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Już coraz mniej mam czasu na przyszykowanie chałupy dla nowych ryb. Będę chciał zamontować taki wynalazek u mnie w baniaku. Widzę, że jest tu już kilka wersji do wyboru do koloru. hmmmm, i mam problem którą wybrać :( Sam przycisk zamontuję na zabudowie stelaża. Dobrze, jakby nie był pod napięciem 230 V. Zasada działania jak według idei - naciśnięcie spowoduje wyłączenie kaseciaka na 10 min. Które rozwiązanie polecicie do mojego baniaka. Projekt - Bezpieczne akwarium 840 l :e_biggrin:

Opublikowano

Jak ci jeszcze Damian odradzi swoje to jesteś w czarnej d... :D

Zastanów się nad tym jak zadałeś pytanie - oczywiste że każdy albo powie że moje albo każdy ci odradzi swoje.:D

Każde jest super i jeszcze tam do feed falownik podłącz by żarcia w  kupę kamieni nie wciskało.

Opublikowano

No nie! Poległem.

Damian, Śpiochu przełącznik są na 230V, a tego nie chcę. Decco Przełącznik jest niskonapięciowy jak widzę, ale projekt kosmiczny i choć na pewno dobrze funkcjonuje to boję się tak grzebać przy wysokich prądach. Jakieś inne rozwiązanie przychodzi komuś do głowy? Coś takiego: Do dwóch gniazd podłączamy 230V, do dwóch pozostałych przewody sygnałowe które będą uruchamiały funkcję odłączenia prądu na określony czas i tak żeby nie przerabiać tego urządzenia, no i żeby jeszcze było tanie :e_biggrin: Wiem wiem maruda jestem ;)