Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Jestem w trakcie budowy malawi 200l. Wiem ze duzo bylo pisane ale chciałbym się poradzić bardziej doświadczonych. Czy kubełek hw 304a z prafiltrem hw 603b zapewni filtracje mechaniczna? Chodzi mi o naprawdę czyste akwarium

Opublikowano

Witaj powinno być ok,tylko do kubełka hw 304a daj tylko samo złoże biologiczne (ceramikę lub matrix)beż żadnych gąbek,jedynie w prefiltrze hw 603b daj same gąbki lub ewentualnie watę filracyjną...Ale same gąbki powinny wystarczyć...

Oczywiście jeśli te dwa kubełki podłączysz razem ze sobą...Zobaczysz jak się to będzie sprawdzać w praktyce,jeśłi nie pomoże to dołożysz później falownik...

Opublikowano

Jedni polecają inni nie więc sam już nie wiem. Możecie coś polecieć? Cena nie gra roli tylko żeby mnie nie zalało bo często wyjeżdżam

Opublikowano
2 godziny temu, Duma napisał:

Jedni polecają inni nie więc sam już nie wiem. Możecie coś polecieć? Cena nie gra roli tylko żeby mnie nie zalało bo często wyjeżdżam

To najlepszym rozwiązaniem zamiast tego prefiltra  HW-603 będzie pod kubełek podepiąć korpus narurowy z wkładem z waty filtracyjnej...Kolega Stan na filmiku fajnie wszystko opisuje jak zrobić taki wkład do korpusu 

14tlqm9.jpg

Opublikowano

Fajna sprawa z tym korpusem. Dzięki ze pomoc macie tutaj kopalnie wiedzy duzo się nauczyłem i jeszcze pewnie dużo przede mną. Jak wystartuje to wrzucę jakieś fotki

Opublikowano
Godzinę temu, Duma napisał:

Fajna sprawa z tym korpusem. Dzięki ze pomoc macie tutaj kopalnie wiedzy duzo się nauczyłem i jeszcze pewnie dużo przede mną.

Cieszę się że mogłem tobie pomóc ;) 

Godzinę temu, Duma napisał:

Jak wystartuje to wrzucę jakieś fotki

Koniecznie!

• 1 rok później...
Opublikowano

Cześć odgrzeje kapke :)

W dniu 4.01.2017 o 20:29, egon44 napisał:

To najlepszym rozwiązaniem zamiast tego prefiltra  HW-603 będzie pod kubełek podepiąć korpus narurowy z wkładem z waty filtracyjnej...Kolega Stan na filmiku fajnie wszystko opisuje jak zrobić taki wkład do korpusu 

14tlqm9.jpg

Na tej fotce czy ja dobrze widzę wąż 16x20? U mnie jest standardowy 16x22. Chciałbym zakupić takie zawory kulowe a na alledrogo są różne nie wiem które wybrać bo totalnie nie znam się na takich łaczeniach a też taki prefiltr chce sobie zrobić. Może mnie ktoś podratować linkiem? Lub konkretnym oznaczeniem tego zaworku - gwint zapewne 3/4