Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi o łatwiejsze odpowietrzenie pompy, jedyny racjonalny wymóg montażowy tego typu pomp to oś wirnika prostopadła do pionu. Inne ustawienie powoduje głośniejszą pracę i szybkie wytarcie osi.

Wytapatalkowane

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

jaki macie sposób na zasypywanie korpusów matrixem? dla mnie to było bardzo irytujące zajęcie..

Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 13.01.2017 o 13:03, eazeo83 napisał:

Po wpasowaniu w szafkę wygląda to tak:

Jak myślicie, kleić?

Oczywiście pompę przekręcę tak aby kabel był w dół. Pozostaje dorobienie wlotu i wylotu.

filtr.jpg

Rozkręcałeś pompę śrubkami widocznymi na panelu przednim i przekręciłeś kablem w dół? to nie zepsuje działania pompy? 

Opublikowano
15 minut temu, dextro22 napisał:

Rozkręcałeś pompę śrubkami widocznymi na panelu przednim i przekręciłeś kablem w dół? to nie zepsuje działania pompy? 

Tak rozkręcałem absolutnie nic się nie stało.

Opublikowano

Spokojnie pompe mozesz przekrecic, ja przekrecilem o 180 stopni ze kreci mi z lewej do prawej. Gwarancji nie stracisz po to to jest.
Mam pewne watpliwosci co do wyjscia z mechanikow bo wylot idzie w gore. Zastanowil bym się czy tego zaworu w tej konstrukcji jie dac za pompa a wlot do pompy w poziomie z wylotem mechanika.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Sorry bo pisze z tapatlka i nie widze zdjecia piszac. Sprawdz czy mozesz zastosowac takie rozwiazanie: wyjscie z mechanikow odrazu do pompy w dol od pompy do biologi a zawor dasz na wylocie. Dlaczego tak pisze poniewaz nie wiem czy nie bedziesz mial problemow w takiej konfiguracji szczegolnie przy wymianie mechanikow z zapowietrzaniem ukladu.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka