Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
. Kiedy były dwie samice samiec tarł sie tylko ze starszą ale pewnego dnia kiedy "odeszła ze starości" zaczoł trzeć młodszą.

U mnei dzieje sie dokladnie to samo, trze sie tylko z najwieksza, najstarsza, reszte goni po akwa..

W ukladzie 1+1 nie zauwazylem nigdy agresji wewnątrzgatunkowej .

Co nie zmienia faktu, co ryba to obyczaj, tyle, ze u mnie haremy zazwyczaj nei wypalaja.. jak u apisto tak i u mnuba

Opublikowano

Ja dla pielęgniczek skleiłem akwarium 150 dług. 30 wys. i 50 szer. Całe zasypywałem opadłymi, zatopionymi liśćmi buku. Wpuszczałem tam kilka lub kilkanaście parek i zwykle po kilku dniach tarły się każda parka w swoim kącie. Miało to jeszcze tą zaletę, że młode od razu mogły podjąć sobie pierwotniaka co zwykle w poźniejszym czasie rzutowało na ich szybki wzrost. Szybszy niż na starcie od artemii.

Opublikowano

Nie tak dawno posty lenka dotyczace Tangi byly kasowane ze wzgledu na fakt, iz jest to forum Malawi. Czyzby zmienily sie zasady?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

w końcu to dział off topic, czyli mozna rozmawiać nie na temat któremu poświęcone jest forum, jak choćby przepis na szarlotkę :P

Kot.

Opublikowano

A prawda jest taka, że nic tak nas nie irytuje jak Tanganika :P

więc o Kakadu możemy pisać o szarlotkach również o piraniach innej Amazonce również, ale Tanganice już nie :)

Tylko czym jest to spowodowane ? Jakieś kompleksy ?

Opublikowano

IMHO to nie sa kompleksy tylko czysty przypadek zbieznosci Lenka z Tanganika i forum . Mowiac ogolnie przez jakis czas mial wahania co lepsze: Tanga czy Malawi i swoje watpliwosci opisywal na tym forum, co w pewnej chwili przestalo byc smieszne.

Opublikowano

pfpp - ten link ktory podrzuciles jest w offtopic... ale tam nie ma nic o rybach z tanganiki... wrecz zauwazam probe udowodnienia, ze Klub Malawi zajmuje sie nie tylko pielegnicami z Malawi a forum sluzy do dyskusji o wszystkim :) :) Wiec to akurat zly przyklad - rozumiem, ze temat zostal zamkniety bo dyskusja o tym czy Klub Malawi ma zajmowac sie rowniez Tanganika bo jest Stowarzyszeniem Milosnikow Pielegnic bez wyszczegolnienia w nazwie, ktorych konkretnie byla bezsensu.

Nie wiem o jakie posty Lenkowi chodzilo odnosnie Tangi -- ale bylem akurat w tamtym okresie wylaczony z dzialalnosci klubowej z przyczyn osobistych.

Z drugiej strony -- jesli zaczniemy w dziale offtopic regularnie pisac o akwarystyce ogolnopojetej, akwariach roslinnych, solniczkach -- to staniemy sie takim mixem pyszczakowym. Ten dzial raczej powstal aby wrzucac tam wszystko to co dotyczy Malawi a nie lapie sie do innych dzialow. Jesli raz na jakis czas pojawi sie jakis poboczny temat vide np. solniczka to nic sie nie dzieje. Jesli nagle zaczniemy dyskutowac tutaj na temat morszczyzny (a okazuje sie, ze calkiem sporo osob, ktore mialo Malawi i nawet udzielalo sie tutaj -- posiada solniczke) to juz IMHO reagowac sie powinno. Gdzies po prostu trzeba znalezc granice - kiedy dana rzecz to offtopic, a kiedy regularne pisanie o danej rzeczy :P

Ot tak ja to widze.

P.s Tanganika jest rowniez ciekawa -- nad akwa z Calvusami mysle juz od dluzszego czasu :P

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.