Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , posiadam akwarium 240 l , i generalnie rzecz ujmując zastanawia mnie ile kg. Kamieni mogę wrzucić do mojej szklanki maksymalnie oraz ile Wy macie tych kamieni , obecnie mam ich około 50kg. Maksymalnie 70kg. ( nie jestem w stanie ich zwazyc) kamienie leżą na macie , plus akwarium stoi na dwóch matach i solidnej szafce. Czy jest to już waga niebezpieczna ?

Opublikowano (edytowane)

Ja mam jakieś 30 kg otoczaków Co w połączeniu ze żwirem daje jakieś 200l wody netto. Generalnie im więcej wrzucisz kamieni tym mniej będziesz miał wody w akwarium. 

Edytowane przez Bezprym
Opublikowano
Teraz, AndrzejWalb napisał:

...spokojnie. Jest bezpiecznie. Jeżeli pod akwa masz matę a w środku np. spienione PCV to śpij bez obaw:)

No w środku pod kamieniami jest mata także chyba jest okej :) wiadomo, chce zapewnić swoim maluchom troszkę kryjówek

Opublikowano
Teraz, dartholo60 napisał:

No w środku pod kamieniami jest mata także chyba jest okej

..pod akwa też możesz dać matę albo akwarystyczną albo taką od paneli. Na Allegro znajdziesz  coś takiego . Ewentualnie w akwarystycznym sklepie powinny być bez problemu. Taka mata pod akwa powoduje to ,że siły nacisku inaczej się rozkładają  i szkło nie naciska punktowo na nierówności blatu.

Opublikowano
4 minuty temu, AndrzejWalb napisał:

..pod akwa też możesz dać matę albo akwarystyczną albo taką od paneli. Na Allegro znajdziesz  coś takiego . Ewentualnie w akwarystycznym sklepie powinny być bez problemu. Taka mata pod akwa powoduje to ,że siły nacisku inaczej się rozkładają  i szkło nie naciska punktowo na nierówności blatu.

Napisałem w pierwszym poście że jest pod akwa jak i w akwa :)