Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako że nadchodzi gwiazdka i wiadomo że prezentów czas to chciałem zapytać czy miał ktoś z Was styczność z tymi czyścikami:

Flipper%20Magnet%20510.jpg

IMG_4249.JPG?imgmax=800

Może ktoś miał okazję je porównać w praktyce ? Zastanawiam się na wyborem którego z nich i w sumie nigdzie nie znalazłem takiego porównania. Na youtube co prawda jest jeden film który przemawia za flipperem ale nie przekonał mnie w 100% więc będę wdzięczny za każdą opinię. Pozdrawiam

Opublikowano

Z tymi konkretnymi styczności nie miałem, ale daruj sobie czyściki magnetyczne... Najmniejsze ziarenko, które dostanie się między taki czyścik, a szkło powoduje, że prędzej czy później zmienisz akwarium. Chyba, że właśnie masz taki plan i potrzebujesz pretekstu to śmiało :P 

Opublikowano

Obecnego mi nie szkoda bo kupiłem używkę za grosze i idealne nie jest więc jestem skłonny przetestować obsługę czyścików. W takim razie jakaś godna polecenia alternatywa ?

Opublikowano

Dostałem kiedyś JBL Floaty, używałem go dosłownie ze 20 sekuoond i coś mnie chciało trafić. Szkoda zachodu, czyści słabo, wróciłem do gąbki kuchennej. Może wersja z ostrzem sprawdza się lepiej.

Wytapatalkowane

Opublikowano (edytowane)

z tymi dwoma czyścikami, styczności nie miałem :D ale znam kogo kto miał :D polecam Tunze http://erybka.pl/product-pol-9025-Tunze-0220-015-Care-Magnet-Long.html 

rzadko kiedy, równa się cena z jakością, w tym wypadku tak jest ! 

Głęboka penetracja :cool: ....w piachu mu nie straszna :D żyletka w komplecie ! 

Edytowane przez Jargos
Opublikowano (edytowane)
1 hour ago, Jargos said:

z tymi dwoma czyścikami, styczności nie miałem :D ale znam kogo kto miał :D polecam Tunze http://erybka.pl/product-pol-9025-Tunze-0220-015-Care-Magnet-Long.html 

rzadko kiedy, równa się cena z jakością, w tym wypadku tak jest ! 

Głęboka penetracja :cool: ....w piachu mu nie straszna :D żyletka w komplecie ! 

No moze sie sie na ten czyscik skusze. Oczywiscie wolalbym rak nie moczyc,ale rys na swiezym OW przedniej szybie nie chce rowniez.

Edit:

i sie skusilem...bedzie w domu we wtorek zobaczymy.

Edytowane przez Paulstick
Opublikowano

Mam i tunze i jbl Floaty II.

Tunze używam przy piasku i krawędziach - sprawdza się swietnie. Jbl czyszczę większe powierzchnie i jestem bardzo zadowolony.

Ogólnie ciężko nie zrobić rys nie mając tunze i używając samego jbl.