Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, powiedzcie mi czy jest jakiś problem jak moduł jest umieszczony nad "spinką" , robi się tęcza albo coś podobnego czy nie ma tego problemu?

Opublikowano

Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie jak zrobię dwa rzędy (W i RGB). Białe bliżej przodu akwarium,a RGB bliżej tyłu. Między łańcuchami będzie około 2,5cm przerwy.

W łańcuchu białych będzie 2cm przerwy między modułami, a w łańcuchu RGB będzie 5cm przerwy. Łańcuchy będą się zaczynać 45cm od lewej ściany akwa i kończyć 15cm od prawej, bo chcę trochę zaciemnić lewą stronę :)

Dzięki jeszcze raz za pomoc, zobaczymy jaki będzie efekt :)

Opublikowano
2 godziny temu, Quba napisał:

Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie jak zrobię dwa rzędy (W i RGB). Białe bliżej przodu akwarium,a RGB bliżej tyłu. Między łańcuchami będzie około 2,5cm przerwy.

W łańcuchu białych będzie 2cm przerwy między modułami, a w łańcuchu RGB będzie 5cm przerwy. Łańcuchy będą się zaczynać 45cm od lewej ściany akwa i kończyć 15cm od prawej, bo chcę trochę zaciemnić lewą stronę :)

Dzięki jeszcze raz za pomoc, zobaczymy jaki będzie efekt :)

Wrzuć fotkę jak to wszystko pokleisz, bo mam zamiar przerobić swoje oświetlenie i z miłą chęcią zobaczę jak to wszystko porozkładałeś. 

Opublikowano

Wszystko się skomplikowało, bo przysłali mi 12 białych i 16 RGB... 

Zastanawiam się czy nie dokupić jeszcze kilka białych, najwyżej będą świecić z mniejszą mocą. 

Co byście zrobili na moim miejscu? 

Opublikowano

Podepnij i tyle. Zostaw miejsce na belce na resztę modułów i jak przyślą to połączysz kostką i zalejesz silikonem. Teraz będziesz miał lekko niedoświetlony jeden bok ale przynajmniej coś możesz robić.

Opublikowano
36 minut temu, Quba napisał:

Co byście zrobili na moim miejscu? 

Ja na twoim miejscu bym to przykleił i podłączył :D

i powiedział - O kużwa-. jak te białe mocno świeci - chyba trzeba ich ująć:D

sam zobaczysz i nie mów z góry że coś  się skomplikowało bo dalej masz możliwość dodania lub ujęcia a wszystko do regulacji sterownikiem więc jaki problem - do roboty - przyklejać proszę.

• Lubię to 1