Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

bardzo proszę o radę odnośnie zakupu pokrywy aluminiowej do szkła 120x50. Wyprzedzę odpowiedzi - możesz sam wykonać taką obudowę i pewnie będzie dużo lepsza i tańsza od tej kupnej. Z pewnością byłoby tak gdybym miał trochę czasu (uwieżcie przy 1,5 rocznych bliźniakach nie mam go za wiele :) - no chyba, że ktoś z Was ma go za dużo i mógłby zrobić coś sprawdzonego i fajnego :)).

Zastanawiam się nad ofertą zoolight'u ale nie mam do końca pewności czy te obudowy są szczelne (czytałem różne opinie dlatego moje obawy). Chciałem kupić samą obudowę bez oświetlenia - oświetlenie chcę zrobić sam na modułach polecanych na FM i sterownika od Romka.

Proszę o pomoc w tym temacie. Z góry dziękuję za odpowiedzi. 

Opublikowano

Z tego co wiem to @michal_j ma tą pokrywkę i polecał ją tu na forum. Ja osobiście mam jedną pokrywę kupną (nie zoolight ale też alu) i raczej bym nie polecał kupnych, rozumiem sytuację z bliźniakami ;) ale wykonanie pokrywki to tylko potrzeba osobny pokój bez dostępu osób niepowołanych (czytaj bliźniaki) i pół dnia czasu. Wiem też że to tylko teoria, bo trzeba zamówić formatki, pojechać po nie... i na to potrzeba czasu, także nie namawiam :). 

Pomóc też nie pomogę, bo mam 2 letniego małolata, który robi tyle rabanu, że śmiało można by go dawać w konkury to Twoich urwisów (ale pokrywę 195x60) jakoś mi się udało posklejać ;).

Także może pisz na pw do Michała i on Ci pomoże w podjęciu decyzji w sprawie Zoolighta.

Pozowdzenia.

Opublikowano
24 minuty temu, Pleziorro napisał:

Z tego co wiem to @michal_j ma tą pokrywkę i polecał ją tu na forum. Ja osobiście mam jedną pokrywę kupną (nie zoolight ale też alu) i raczej bym nie polecał kupnych, rozumiem sytuację z bliźniakami ;) ale wykonanie pokrywki to tylko potrzeba osobny pokój bez dostępu osób niepowołanych (czytaj bliźniaki) i pół dnia czasu. Wiem też że to tylko teoria, bo trzeba zamówić formatki, pojechać po nie... i na to potrzeba czasu, także nie namawiam :). 

Pomóc też nie pomogę, bo mam 2 letniego małolata, który robi tyle rabanu, że śmiało można by go dawać w konkury to Twoich urwisów (ale pokrywę 195x60) jakoś mi się udało posklejać ;).

Także może pisz na pw do Michała i on Ci pomoże w podjęciu decyzji w sprawie Zoolighta.

Pozowdzenia.

Dzięki Rafale za odpowiedź. Zaraz skorzystam z Twojej rady i napiszę do Michała. Oczywiście dla chcącego nic trudnego - i również uważam, że samoróbki są w zdecydowanej wiekszości dużo lepsze od sklepowych jednak w tym przypadku i na ten czas fizycznie nie dam rady (jak podrosną Panny to pewnie trochę czasu znajdę :).  

Ps. moje damy podobnie jak Twój szkrab to armagedon - a najlepsze są wszystkei cześci metalowe, regulacja filtrów, pokarm dla rybek itd.