Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, RedCherry napisał:

Cykl azotowy już zaczęty. Pozostało mi czekać i sprawdzać testy.

....to nic nam nie pozostało jak życzyć Tobie powodzenia. Miło nam będzie jak wrzucisz jakieś fotki o ile będziesz chciała oczywiście:)

Opublikowano

Witaj na forum. Przy zbiorniku 240l mógłbym zaryzykować i trzeci gatunek mniejszej mbuny typu Labidochromis Perlmutt, Labidochromis Chimuzuale, Pseudotropheus Neon Spot. Tylko wtedy zmniejszasz docelowo harem. 

Opublikowano (edytowane)

16 ryb w 240 litrach brutto? :) nie przesadzacie koledzy?

Jeśli zdecydowałaś się na te dwa gatunki to możesz spróbować 2+6 Saulosi, ale wtedy Sprengerae maks 1+5 co i tak może być na styk. Mam litrażowo odrobinę większy baniak - 300 litrów i ryby jak ustaliły sobie liczbę dorosłych mieszkańców na 12, tak tego teraz pilnują... Wokół tej liczby proponowałbym się poruszać jeśli chodzi o docelowość liczebności obsady ;)

Witaj na forum oczywiście :)

Edytowane przez MatiK
Opublikowano

...A tak naprawdę docelowo to się układają ryby... ;)

Każdy ma swoje zdanie na ten temat, Wy poradziliście po swojemu, ja po swojemu i nie ma co drążyć, koleżanka wybierze tak jak będzie chciała.

Opublikowano

A ja nie układam. Skoro ryby sobie tak układają to znaczy, że dobrze im tak, a nie inaczej i nie ma co w to ingerować...

Ale to tylko moje zdanie... ;)

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, MatiK napisał:

...A tak naprawdę docelowo to się układają ryby... ;)

Taka jest prawda. My możemy im stworzyć lepsze lub gorsze warunki, ale to ryby układają sobie życie w akwarium. Swoją drogą to zastanawiające jest to, że nie jest akceptowany przez wielu jeden gatunek na powierzchni 80x35, ale trzy gatynki na powierzchni 120x40 już takich sprzeciwów nie wzbudzają. Nawet dwa mają relatywnie mniej miejsca. To tylko taka moja dygresja.

Jest możliwość wielosamcowości, gdyż rdzawki nie są terytorialnym gatunkiem i są potencjalnie słabszym od saulosi. Dopiero przyszłośc pokaże, czy będziesz mogła mieć więcej niż jednego samca z gatunku.

Edytowane przez pozner
  • Dziękuję 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.