RedCherry Opublikowano 30 Listopada 2016 #1 Opublikowano 30 Listopada 2016 Witam. Jestem tutaj całkiem nowa i proszę o radę. Mam zbiornik 240 litrów jeszcze nie zalany. Planuję kupić dwa gatunki: saulosi i iodotropheus sprengerae. Ile powinno być osobników jednego a ile drugiego gatunku? Ile samców i samic z każdego gatunku? Bardzo proszę o radę. Nigdy nie miałam pyszczaków mimo kilkunastu lat zajmowania się akwarystką.
Bezprym Opublikowano 30 Listopada 2016 #2 Opublikowano 30 Listopada 2016 Docelowo po 8 ryb z każdego gatunku. Kup po 10 - 12 ryb z każdego gatunku i zobaczysz co wyjdzie. Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
Andrzej Głuszyca Opublikowano 30 Listopada 2016 #3 Opublikowano 30 Listopada 2016 (edytowane) ...witam serdecznie na forum. Na początek kup po dziesięć sztuk narybku z czego potem zredukujesz np. do 2+6 czyli po dwa samce i sześć samic. Ja mam podobne układy które Ci zaproponowałem i układ z dwoma samcami u mnie się sprawdza. Nie jest to zasadą ale warto spróbować. Edytowane 30 Listopada 2016 przez AndrzejWalb
RedCherry Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor #4 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Dziękuję bardzo. Już wszystko wiem
Andrzej Głuszyca Opublikowano 1 Grudnia 2016 #5 Opublikowano 1 Grudnia 2016 ...napisz skąd jesteś w info o sobie.
spiochu Opublikowano 1 Grudnia 2016 #6 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Ale wystartujesz cykl azotowy lub zrobisz przeszczep biologii zanim wpuścisz rybki? Wysłane z telefonu
Andrzej Głuszyca Opublikowano 1 Grudnia 2016 #7 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Teraz, spiochu napisał: Ale wystartujesz cykl azotowy zanim lub zrobisz przeszczep biologii zanim wpuścisz rybki? ..koleżanka ma kilkanaście lat akwa to powinna sobie dać spokojnie radę.
spiochu Opublikowano 1 Grudnia 2016 #8 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Różnie to bywa, zapytać nie zaszkodzi Wysłane z telefonu
Andrzej Głuszyca Opublikowano 1 Grudnia 2016 #9 Opublikowano 1 Grudnia 2016 1 minutę temu, spiochu napisał: Różnie to bywa, zapytać nie zaszkodzi ...to fakt:) Ale czasami odnoszę wrażenie ,że kobiety szybciej to ogarniają jak my:)
RedCherry Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor #10 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Cykl azotowy już zaczęty. Pozostało mi czekać i sprawdzać testy. Ostatnie pięć lat nie miałam akwa ze względu na przeprowadzki i nadszedł czas to zmienić we własnym lokum. Już uzupełniam info: okolice Legnicy
Rekomendowane odpowiedzi