Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie zależy od sklepu. W sklepie Discus w Warszawie to 200x60 skała niedzielone to koszt 750 zł. W internecie widziałem tła 200x50 za ok 450 zł w sklepie iquitos :)

Wyzwaniem będzie przerobienie takiego tła, żeby w prawym tylnym rogu wsadzić filtr kasetowy. Macie może jakiś pomysł ? Na tym etapie jeszcze przed klejeniem akwarium mogę to zaplanować.

Opublikowano

A to cena całkowicie przegięcie, myślałem, że około 300-350zł.

Jak na razie to pierwsze daje radę, no chyba, że troszkę słabszy wzór, czyli to co Henio proponował z Chin.

750zł to cena całkowicie z czapy, jak i 1600-2000zł bo i takie tła widzialem :). 

Opublikowano
22 minuty temu, iquitos68 napisał:

Wyzwaniem będzie przerobienie takiego tła, żeby w prawym tylnym rogu wsadzić filtr kasetowy. Macie może jakiś pomysł ? Na tym etapie jeszcze przed klejeniem akwarium mogę to zaplanować.

To jeszcze filtr kasetowy chcesz tam wmontować? I firma klejąca akwarium ma go tam umieścić? Bo skoro tło; to filtr też. No to jeśli w ogóle się zgodzi; to na bank sobie za to policzy. Nie mam pojęcia, jak takie tło przerobić, nie widzę tego zupełnie. Przypuszczam, że tło jest odlewane i twarde, więc odpowiednie przycięcie go będzie trudne i może je zniszczyć. To jest minus kaseciaka, zamontowanie go przy tle strukturalnym.

Opublikowano
7 minut temu, michal_j napisał:

do zrobienia, ale jeśli to tło jest płaskie a nie 3D to już nie będzie w jednym kawałku - będziesz musiał je przeciąć ..

Te tła Back to Nature faktycznie mają spore przestrzenie z tyłu. Ale cena pod 2 tys zniechęca do kupienia. Tło Diversa niestety takich otwartych przestrzeni z tyłu nie ma. Tło które wsadzę do akwarium zostanie prawdopodobnie do końca jego istnienia, dlatego też nie chciałbym za bardzo go ciąć. Dodam tylko, że filtr kasetowy musi być i nie przewiduję żadnego zewnętrznego filtra - wynika to z myśli przewodniej projektu "Bezpieczne Akwarium".

Opublikowano

jeśli nie chcesz go ciąć to rzeczywiście będzie trzeba pogłówkować jak zamaskować tego kaseciaka .. nie bardzo mam pomysł, ale może ktoś z kaseciarzy widzi inną możliwość

moim zdaniem zrobienie czegoś na wzór tego pomysłu ze slimline byłoby ok, miałbyś wszystko schowane :)