Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupowałem dwukrotnie ryby u tego sprzedawcy. Raz przyjechały PKS raz bylem osobiście. Jestem z zakupów zadowolony. Ryby w bardzo dobrej kondycji.

Opublikowano

Dodam tylko, że zakup również robiłem wysyłkowo PKS em i ryby dojechały w znakomitej kondycji i w styropianowym boxie.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Cześć.

Nie do końca takich odpowiedzi oczekiwałem ale mimo wszystko za wszystkie dziękuję. Bardziej chodziło mi o ryby kupowane w "MŚ" niedawno (1-2 mies temu) a nie pół roku lub więcej. Widocznie miałem pecha i tyle! Co do moich parametrów wody to nie są idealne , ale też nie są drastycznie złe, niektóre ryby które już dojrzewają z powodzeniem odbywają pierwsze udane tarła. Ostatnie 3 lata miałem przerwę od biotopu malawi, poświęciłem ten czas na próbę rozmnożenia Maskaheros Argenteus ( Vieja Argentea) co z powodzeniem mi się udało. Może moja przerwa była zbyt długa i nie śledziłem na bieżąco tego co dzieje się w malawi, bo widzę że niektórzy już potrafią kupić Mdoka White Lips w układzie 3/5 wielkości 4cm. Pełen szacun dla sprzedającego za bystre oko w rozróżnieniu płci u ryb tej wielkości.

Uważam że mój wątek nadaje się do zamknięcia.

Pozdrawiam

Opublikowano

Inni pisali o zakupach kilka miesięcy temu.Bezprym fajnie że Twoje ryby mają się dobrze.Powodzenia w hodowli. Nie chciałem w tym wątku nikogo urazić tylko pomyślałem , że może ktoś ma podobny problem do mojego i coś napisze jak sobie z tym radzić.

Opublikowano
38 minut temu, aquafan napisał:

i coś napisze jak sobie z tym radzić.

doprowadzić parametry wody do warunków jakie powinny mieć, myślę, że w tym jest cały szkopuł.

Opublikowano
8 godzin temu, yaro napisał:

doprowadzić parametry wody do warunków jakie powinny mieć, myślę, że w tym jest cały szkopuł.

Albo raczej do warunków jakie miały wcześniej.

9 godzin temu, aquafan napisał:

Co do moich parametrów wody to nie są idealne , ale też nie są drastycznie złe

Ale być może są drastycznie różne od tych, w których żyły do tej pory.