Skocz do zawartości

Akcesoria kupiona przez internet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie.
Spotkała mnie nieprzyjemna sytuacja. Kupiłam  akcesoria do akwarium i samo akwarium internet. Miałbybyć używane ale w 100 % sprawne. Dostałam jednak śmieci,  i pęknięte akwarium  które nadaje się na śmietnik. Sprzedawca umywa ręce. Co powinnam zrobić w takiej sytuacji? Zgłosić na policje? Czy może prawnik powinien zająć się tą sprawą. Wyrzuciłam  w błoto 600 zł.

Edytowane przez baska138
Opublikowano
15 minut temu, baska138 napisał:

Wyrzuciłam  w błoto 600 zł.

Oj to to.

Jeżeli masz czas i pieniądze na prawnika, to może coś tam zrobisz, niestety jeżeli kupiłaś to od prywatnej osoby to masz nikłe szanse.

Gdyby zakup był od przedsiębiorcy to zostaje Ci jeszcze rzecznik praw konsumenta, inspekcja handlowa.

Opublikowano

Idź do UOKIK, albo Federcji Konsumenta.Tam powinni Ci doradzić. Tak na przyszłość, nie kupuj używanego akwarium, chyba że z pewnego źródła. Nie wiesz ile takie akwarium ma lat i czy w związku z tym, w krótkim czasie się nie rozszczeni. 

Opublikowano
3 minuty temu, pozner napisał:

Idź do UOKIK, albo Federcji Konsumenta.Tam powinni Ci doradzić. Tak na przyszłość, nie kupuj używanego akwarium, chyba że z pewnego źródła. Nie wiesz ile takie akwarium ma lat i czy w związku z tym, w krótkim czasie się nie rozszczeni. 

Jeżeli kupiła od prywatnej osoby to co ma do tego UOKiK?

Opublikowano

Witam, ja tez czesto kupuje akcesoria do akwarium, ale na szczescie nigdy nie mialam takiej sytuacji..a moze trzeba to zglosic do rzecznika praw konsumenta czy cos takiego?a jezeli ma sie pieniadze to do prawnika.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.