Skocz do zawartości

Projekt 1080l i duże wyzwanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

He he jezeli chodzi o zdjecia to moge wrzucic miejsce na akwa :) wraz z przyłączami.

miejsce na akawa.jpg

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, grabiec napisał:

Nie wiem gdzie zamowie pokrywe ale pdooba mi sie http://www.zoolight.pl/ wyglada, ze siedzą w temacie.

Nie popełnij tego błędu co ja przy zakładaniu 280l. Pokrywa kupna kosztowała więcej niż akwarium, a jest tragiczna. Wydawało mi się, że jak zamówię aluminiową pokrywę za 650zł to będzie to produkt premium...

Wszystko luźne, brzęczy razem z pompą, nieustawne, niewygodne. Do dużego baniaka zrobiłem pokrywę sam, jest dużo ładniejsza (zdaniem mojej żony, bo ja mogę nie być obiektywny ;)) jest w pełni funkcjonalna pod moje preferencje, lekka, wyciszona i nie skrapla wody na zewnątrz. Jedynym minusem są same pokrywy na koronie, te się wypaczają od wilgoci i co tydzień przy podmianach muszę je odwracać, wtedy przez 5 dni są płaskie i znów się zaczynają podnosić rogi ;). Ale to wina zastosowanego materiału, teraz zbieram kilka zł i dokupię po prostu Tubond, tak jak Ci radzi Michał.

W ogóle to zapraszam Cię do siebie na herbatę/kawę, jak będziesz kiedyś u siebie na budowie ;) to podskocz do mnie na chwilę i zobaczysz jak wygląda kupne premium a jak wygląda DIY.

ps. 

Przy okazji zobaczysz jak się ma Ultra Clear do zwykłego Float ;) może zaoszczędzisz tysiaka na szkle ;)

Edytowane przez Pleziorro
Opublikowano
29 minut temu, Pleziorro napisał:

Nie popełnij tego błędu co ja przy zakładaniu 280l. Pokrywa kupna kosztowała więcej niż akwarium, a jest tragiczna. Wydawało mi się, że jak zamówię aluminiową pokrywę za 650zł to będzie to produkt premium...

ps. 

Przy okazji zobaczysz jak się ma Ultra Clear do zwykłego Float ;) może zaoszczędzisz tysiaka na szkle ;)

Co do tego samodzielnego robienia to najpierw faktycznie musialbym to u Ciebie zobaczyc. Nigdy nie robilem wiec nie mam za bardzo pojecia.

Opublikowano
38 minut temu, michal_j napisał:

A Ty Rafał gdzie kupowałes ta pokrywę (tą aluminiową)?

Odnośnie formatek na przykrywką to daj dibond matowa strona i będzie lux :-)

No tam w Katowicach gdzie zamawiałem akwarium, ale to jak widzę nie ma większego znaczenia, bo Przemek W. na swoich zdjęciach pokazywał takie same i z tych samych materiałów, te pokrywy oni chyba wszyscy zamawiają gotowe

:) Wszystkie które widziałem "firmowe" jak Diversa są bardzo podobne.

20 minut temu, grabiec napisał:

Co do tego samodzielnego robienia to najpierw faktycznie musialbym to u Ciebie zobaczyc. Nigdy nie robilem wiec nie mam za bardzo pojecia.

Podtrzymuję zaproszenie... 

A czy myślisz, że ja przed zrobieniem swojej miałem jakieś doświadczenie w tej dziedzinie ?.

Dodam jeszcze, że koszt takiej pokrywy wyniesie Cię jakieś 400zł a kupna pewnie z 1000+. Przy takim projekcie jaki planujesz, umoczenie 400zł to nie będzie dramat, więc w razie jak nie wyjdzie lub nie spodoba się to będziesz miał w domu od pyty spienionego pcv - przydaje się :). A kupną kupisz ;).

Opublikowano

Tak, najlepiej bedzie jak to pooglądam. Panowie dzieki bardzo za zaproszenia, postaram sie Was odwiedzić i na spokojnie pooglądać i przegadać.