MatiK Opublikowano 15 Listopada 2016 #1 Opublikowano 15 Listopada 2016 Hej, w związku możliwością zakupu tej rzadkiej ryby prosiłbym osoby, które mają lub miały z nimi coś wspólnego o podzielenie się wrażeniami dotyczącymi hodowli tej ryby. To znaczy, ile osobników polecacie, jaki minimalny zbiornik uważacie za odpowiedni, jak wygląda relacja z innymi mieszkańcami akwarium i reakcja na różne pokarmy. Mogą przyjechać prosto z Holandii dorosłe osobniki WF więc jak ktoś byłby zainteresowany, dawajcie znać 1
Merlot Opublikowano 15 Listopada 2016 #2 Opublikowano 15 Listopada 2016 Pewnie już odkopales ale w razie czego dorzuce
MatiK Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor #3 Opublikowano 15 Listopada 2016 @Merlot, a co to ma do mojego posta? Stary temat z dywagacjami, czy dana ryba to Njassae, czy nie, oraz czy są jakieś inne niż dzikie na rynku... Mi chodziło o to żeby ktoś, kto je ma wypowiedział się publicznie, niekoniecznie dla mnie, bo ja pewną wiedzę posiadam, ale dla kogoś, kto chciałby tą rybę zamówić na przykład...
Merlot Opublikowano 15 Listopada 2016 #4 Opublikowano 15 Listopada 2016 Akurat jadę w aucie a właściwie stoję w korku jak to o tej porze bywa we Wrocku, i chyba w tamtym temacie coś Crav wspominał że je miał, ale tak jak mówię do końca nie doczytałem bo w aucie ciężko dokladnie czytać :-)
MatiK Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor #5 Opublikowano 15 Listopada 2016 Ale ja wiem, że je ma tak samo wiem, że na pewno miał je Perez666. To dalej nijak się ma do tego, że chciałbym zobaczyć ich opinie tutaj, w tym temacie ale dzięki za dobre chęci
Perez666 Opublikowano 15 Listopada 2016 #6 Opublikowano 15 Listopada 2016 U mnie pływały 3szt. płci nieokreślonej.Są to spokojne ryby niewdające się w konflikt z innymi gatunkami. Wcinały wszystko to co pyszczaki, niewybredne.Przypuszczam, że nawet trupki(chociaż naocznym świadkiem niebyłem). Żerują głównie w nocy.Za dnia wiszą w grocie lub pod korzeniem do góry brzuchem. Osiągnęły rozmiar ok.15cm. więc takie minimum to akwa 150cm. Wyciągnięty z wody.... piszczy. Ciekawy filmik nagrałem.Walka czy zaloty? 1
MatiK Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor #7 Opublikowano 15 Listopada 2016 Dzięki Perez na moje filmik przedstawiał raczej przepychankę... Czyli jeśli kupować to kilka sztuk...?
Perez666 Opublikowano 15 Listopada 2016 #8 Opublikowano 15 Listopada 2016 Ze Zbyszkiem braliśmy w sumie 8szt. jeden nie przetrwał podróży a jako, że mam dobre serce zrzekłem się jednego ? Zależy jak duży akwen jest dla nich przeznaczony. Jeśli coś koło 200cm. to bierz 3-4 szt. 1
spiochu Opublikowano 15 Listopada 2016 #9 Opublikowano 15 Listopada 2016 A jak kształtuje się cena?Wysłane z telefonu
stan Opublikowano 15 Listopada 2016 #10 Opublikowano 15 Listopada 2016 Tylko Wfki są około 80-100zeta za sztukę.
Rekomendowane odpowiedzi