Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, JemioloSeba napisał:

Kupiłem Jebao RW-15. Działa świetnie - tylko uchwyt nieco mnie rozczarował ale praca OK.

Też to zauważyłem że jest trochę luźny uchwyt przez co pompa zmieniała położenie...

Ale podkładka gumowa załatwiła sprawę ;) 

• Dziękuję 1
Opublikowano
Godzinę temu, JemioloSeba napisał:

Ja moje pierwsze Jebao wp25 sprzedałem koledze @Mortis. Z tego co wiem działa u niego bez problemu. 

No zgadza, chociaż na początku tracił moc, ale go rozebrałem, przesmarowałem i nie pamiętam kiedy ostatni raz go czyściłem. Chodzi cicho, nie traci mocy. 

Opublikowano
11 minut temu, fenster napisał:

czym się smaruje i jak?

Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka

Odkręcasz korpus, wyciągasz wirnik, smarujesz tuleję od środka, w którą wchodzi trzpień, smarujesz dół falownik gdzie przylega wirnik, i smarujesz miejsce odkręconego korpusu,  w które wchodzi trzpień. Smarowałem smarem technicznym. 

Opublikowano

Ja już o swoich sprzętach pisałem. Przez 1,5 roku DCT - nie czyściłem, RW8 co jakiś czas przepłuczę pod bieżącą wodą jak resztek roślin nałapie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam co powiecie o tunze 6045 będzie dobry do zbiornika 150x50x50 375l ma przepływ 4500l myślę ze byłby ok jak myslicie? Czy lepiej kupić jakis model wyższy z przepływem 6000l ? Tylko obawiam się czy nie będzie za mocny do mojego szkła? Proszę o konkretna odp. 

Opublikowano
Dnia 24.02.2017 o 14:56, Mortis napisał:

Smarowałem smarem technicznym. 

Możesz podać dokładną nazwę tego smaru lub najlepiej linka ?

Opublikowano

Kupowałem w sklepie z armaturą, a pełna nazwa wazelina techniczna firmy Proline

1 godzinę temu, ciupaq napisał:

Możesz podać dokładną nazwę tego smaru lub najlepiej linka ?

Opublikowano
Dnia 9.03.2017 o 01:11, kil84 napisał:

Witam co powiecie o tunze 6045 będzie dobry do zbiornika 150x50x50 375l ma przepływ 4500l myślę ze byłby ok jak myslicie? Czy lepiej kupić jakis model wyższy z przepływem 6000l ? Tylko obawiam się czy nie będzie za mocny do mojego szkła? Proszę o konkretna odp. 

Wszystko zależy od wystroju... Ja w 450 standardzie miałem 4600 koralie i w zupełności wystarczała