Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jak dobrze pamiętam to w niektórych pokarmach NLS ta papierowa przybitka zostawała przyklejona do słoiczka, w innych zostawała na dekielku.

Zasadniczo w większości przypadków zostawała na słoiczku.

Opublikowano
7 godzin temu, kunta napisał:

Ja jak dobrze pamiętam to w niektórych pokarmach NLS ta papierowa przybitka zostawała przyklejona do słoiczka, w innych zostawała na dekielku.

Zasadniczo w większości przypadków zostawała na słoiczku.

To samo było u mnie. 

Opublikowano

Dziękuję za informacje:)

A taką odpowiedź otrzymałem od dystrybutora - firmy ZOOFOKUS :
"Potwierdzam, że podkładki pod nakrętką są plombami tylko z nazwy, czasem trzymają, czasem w jakiejś części a czasem w ogóle.

Nie ma reguły. Jednak nikomu nie zależałoby chyba na jakimś działaniu które by zniechęcało klienta do produktów.

Inna sprawa, jak producent dba o swój wizerunek. Mamy w ofercie wiele produktów z USA i muszę powiedzieć, że bardzo różnie to  bywa.

Przez kontrolę jakości przechodzą czasem opakowania, które nie powinny trafić do sprzedaży. Np. uszkodzone etykiety czy opakowania.

Ale takie to wychwytujemy. Natomiast nie odkręcamy nakrętek, bo wiemy jak plomby są delikatne i łatwo je oderwać od słoika.

Dla nas jest to bardziej podkładka, aby pokarm nie wietrzał."

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• Dziękuję 1
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, karadeniz napisał:

Odgrzewam temat. Zaopatrywał się ktoś z Was w tym sklepie? 

http://www.voknastore.top/fish-amp-aquariums-c-1/new-life-spectrum-cichlid-formula-2000-g-705-oz-no-tax-free-ship-p-47029.html cena super biorąc pod uwagę darmową dostawę. 

Alternatywą zawsze amazon pozostaje https://www.amazon.com/New-Life-Spectrum-Cichlid-Formula/dp/B0002E7IT0 . 

Tu masz aukcję tylko w pytaniu do sprzedającego podaj rozmiar 1mm  http://allegro.pl/new-life-spectrum-cichlid-formula-250g-najtaniej-i6923732935.html

Edytowane przez egon44
Opublikowano

egon44 z całym szacunkiem ale nie pytałem o aukcje allegro gdzie za ten pokarm sprzedawca liczy jak za złoto. Przy obecnym kursie dolara, na amazonie 2kg wiaderko (z darmowa przesyłką) tego pokarmu wyniesie... 195zl. Biznesmenom rozsypywaczom szczerze dziękuje. 

Opublikowano
6 godzin temu, karadeniz napisał:

egon44 z całym szacunkiem ale nie pytałem o aukcje allegro gdzie za ten pokarm sprzedawca liczy jak za złoto. Przy obecnym kursie dolara, na amazonie 2kg wiaderko (z darmowa przesyłką) tego pokarmu wyniesie... 195zl. Biznesmenom rozsypywaczom szczerze dziękuje. 

Myślałem że chcesz zakupić dla rybek pokarm i stąd moja pomoc z aukcją ;)

Tak poza tematem jeśli mogę wiedzieć to na co tobie aż 2kg pokarmu?

Opublikowano

Kolego @karadeniz wielkie, wielkie dzięki za ten link do tego sklepu.

Żarcie to tam pikuś - tam są takie rzeczy że fizjologom się nie śniło .

Aż powątpiewam w realizm tych cen, przedmiotów i free kosztu przesyłek.

Ale to Hameryka i inne relacje niż na Starym Kontynencie , oby było prawdziwe.

No i te koszty przesyłki czy są free?

Dam tylko jeden przykład  do porównania

Jebao DCP-5000  pierwsza pompa DC do pracy poza wodą więc mamy konkurencję do pomp C.O.  ta DCP ma miękki start, funkcję feed, zabezpieczenie przed pracą na sucho i zablokowaniem wirnika.

https://erybka.pl/product-pol-13742-Jebao-Jecod-DCP-5000.html

343zł komplet

http://www.voknastore.top/fish-amp-aquariums-c-1/jebao-dcp-submersible-aquarium-return-sine-wave-pumps-with-adjustable-controller-p-11411.html

http://allegro.pl/zasilacz-ladowarka-24v-3a-wtyk-dc-2-5-5-5-kabel-fv-i6883664371.html

41$ + 41zł = 190 zł komplet

Andrzeju są tam także mniejsze opakowania NL Spectrum

http://www.voknastore.top/food-c-1_59/cichlid-fish-formula-1mm-pellet-color-enhancing-sinking-food-new-life-spectrum-p-7103.html

jest Northfin i wiele nowych marek pokarmów nie znanych u nas.

http://www.voknastore.top/food-c-1_59/northfin-fish-food-veggie-formula-sold-by-super-cichlids-p-7108.html

Opublikowano

Witam przepraszam, że bez przedstawienia się wcześniej, ale ostrzegam przed kupowaniem w tym sklepie voknastore kusząc cenami i free wysyłka. Założyłem tam konto chcą kupić ten pokarm 2Kg strona nie posiada żadnego szyfrowania w momencie podawania danych karty płatniczej, wiec wszytko idzie jawnie, poza tym domena została zarejestrowana na początku czerwca tego roku. Po rejestracji konta po 10 minutach dostałem jakiś szit smsowy na tel. Wiec uważajcie!!!
Mam na imię Tomasz czytam te forum prawie 2 lata ale teraz się przelamalem tu napisać
Pozdrawiam i przepraszam że tu.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Opublikowano

@warxyrion dzięki za zwrócenie uwagi na brak szyfrowania przy zakupach z tej strony

Nie jestem specem od ochrony danych komputerowych ale takich  sklepów internetowych bez szyfrowania danych jest bardzo wiele  by wymienić tylko jeden z którego i ja korzystałem wielokrotnie   np. plantica.pl .

Nawet gdy strona jest zweryfikowana i ma taką zieloną kłódeczkę to moim zdaniem nie chroni to twoich danych kart , i haseł bankowych przed hakerami a jedynie przed zwykłym śmiertelnikiem internetowym który nie wie co i jak.

Dopiero wykupienie rozbudowanych płatnych programów typu Kaspersky, czy AVG Pro  bo AVG Free już nie zapewnia po twojej stronie szyfrowanie haseł bankowych  i kart płatniczych.

Pewnym rozwiązanie jest karta do konta-portfela gdzie przelewasz tylko z konta głównego kasę na tą jedną transakcję i nawet jak haker skopiuje dane do logowania to nic tam nie będzie kaski.

Ja bym więc nie dyskredytował tego sklepu tak z góry , być może jego założyciel nawet nie wie  że trzeba zweryfikować swoją domenę .

Po ofercie towarów od lasa i sasa oraz ich kompletacji  (np. Pompa Jebao DCP 5000 bez zasilacza ) sądzę że to sprytny chińczyk który zamieszkał w USA nie zna języka  a ma kontakty handlowe ze starym domem.

Może ktoś z naszych speców od programów  coś wyjaśni i wyprostuje mnie  jak laik pochrzanił;)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• 1. Odpływ w panelu to  zły pomysł. Zmiana poziomów wody zależna od wydajności pompy. Po wyłączeniu pompy ucieczka wody do kanalizacji, na starcie brak wody i dopiero się uzupełnia. Przy małym panelu pompa zacznie pracować na sucho. W zbiorniku stabilniej. 2. Kup kilkanaście m rury np. igielitowej i włóż tam wężyk do osmozy. Ciepło spływającej wody będzie ogrzewało wodę do akwarium i dodatkowo pęknięcie wężyka nie zaleje domu.  3. Ilość wody regulowana kroplownikami z kompensacją ciśnienia. Dokładnie i niezawodnie. Ewentualnie regulatory przepływu do osmozy.  Poszukaj w stopce....
    • Najprostsze możliwe rozwiązanie. Standardowo przyjęło się w hydraulice 1 cm spadku na metr odległości. Nie będzie Ci tam leciało nie wiadomo z jakim ciśnieniem, na pewno spłynie. 40 mm będzie wystarczająco, ja mam u siebie jak dobrze pamiętam standardowo 32mm. Ogólnie stała podmiana wody jest najprostszym i praktycznie bezobsługowym rozwiązaniem. W zasadzie nie ma co tam się zepsuć i gdy już ustawisz ilość podmienianej wody to wszystko dzieje się samo. Kolanko spływowe ustaw na takiej wysokości abyś miał wygodna regulacje w pełnym zakresie. U na forum jest kilka zbiorników z takim lub podobnym sposobem podmiana wody i chyba wszyscy sobie chwalą.  U mnie wszystko jest w sumpie, wolewka w pierwszej komorze a spływ w ostatniej z pompą. Rozwiązanie bardzo podobne do Twojego opisywał w swoim wątku o zbiorniku @triamond, zerknij tam, ładnie wszystko opisał. Powodzenia!  Łukasz  
    • Nie martwię się o rachunek, tak naprawdę pierwszy raz od wielu lat będę miał akwarium na kranówie i z tak chłodną wodą 😄 Biorąc pod uwagę odpad z ro, myślę że to będzie tańsze w utrzymaniu niż 1000 litrów Ameryka Południowa.  Myślałem też żeby przetestować ile z tego filtra węglowego leci na minutę, albo założyć taki licznik na ten jeden kran.  Zapomniałem wspomnieć o jednej kwestii. Ten odpływ na jakiej powinien być wysokości? Ciężko to przewidzieć. Górna granica 0,5 cm poniżej wzmocnień będzie ok? I wtedy w razie potrzeby można przekręcić kolanko i obniżyć.
    • Będzie działało, dolewka w bardzo podobny sposób działa i u mnie, najważniejsze to dobrać tak olość wody dolewającej się do akwarium, by nie zrujnował Cię rachunek, na piczątku u mnie kapało za szybko i licznik wody potem mnie przeraził, wyregulowałem ilość wody o było potem już ok. System jak go opisujesz jest prosty i w prosty sposób działa. W tej chwili zrezygnowałem ze stałej podmianki, bo denerwowało mnie kapanie wody i na bazie tego co miałem wodę spuszczam i dolewam.
    • Baniak zbliza się wielkimi krokami, pora pomyśleć o kilku kwestiach. Na początek może podmiana, bo wiadomo ze te 30 minut wygodniowo lepiej poświęcić na podziwianie mieszkańców, niż latanie z wężami 😉 Chcę zrobić automatyczną podmianę, ale nigdy nie miałem z tym do czynienia. Mam kilku bardzo pomocnych kolegów akwarystów na miejscu, ale akurat w tym temacie też nie działali.  Trochę poszperałem i wychodzi na to, że chyba najprościej rozwiązać to na zasadzie dolewki i przelewu nadmiaru wody górą.  Może ktoś tutaj ma doświadczenie z taką podmianą wody i podpowie czy dobrze myślę. Może są jakieś minusy takiego rozwiazania, o których nie mam pojęcia?  W kwestii dolewki zrobiłbym dodatkowy kran w kotłowni, z którego kranówka przez filtr węglowy będzie lecieć bezpośrednio do akwarium. Myślałem o elektrozaworze, bo podobno z tego ustrojstwa do podmian wody leci 2-3 litry na minutę, to wychodzi 30-60 minut dolewki dziennie. Wychodzi na to, że potrzebuję tylko zmodyfikować lekko rury w okolicy gdzie mam obecnie podłączony filtr ro, kupić elektrozawor, kilka metrów wężyka 3/8 cala, parę kolanek, zrobić dziury w 2 ścianach i gotowe.  Ale jak tak o tym myślę to wydaje się aż zbyt proste. Zapomniałem o czymś? Odpływ wyglądałby tak, że w ścianie akwarium otwór ze śrubunkiem, kolanko, kawałek rurki i tam górą będzie się przelewał nadmiar wody. Obracając kolankiem można wyregulować poziom wody w akwarium. Do odpływu muszę zrobić kolejną dziurę w ścianie i mam do położenia na scianach garażu ok 11 metrów rury do odpływu. Spadek na tym dystansie to tylko ok 130 cm. Nie za mało? Nie wiem jaka średnica odpływu? 40 mm wystarczy? Dołączam schemat akwarium, zaznaczyłem gdzie wstępnie zaplanowałem dolewkę i odplyw.  1. Odpływ  2. Dolewka Lubie mieć czysty zbiornik w środku, dlatego odpływ napewno w panelu. Dolewka moze być do akwarium, bo wężyk jest niewielki i można go wymierzyć do powierzchni.  Tak jak mówiłem, to wszystko wydaje się zbyt proste. Mam wrazenie że coś istotnego mi umyka.
    • No ja bym dał zamiast hary maisona. Melano i crabro to duże i silne ryby. Maison moim zdaniem bardziej do nich pasuje.  Redy oczywiście też mogą zostać. Przy tych pięciu gatunkach już bym nie dawał acei. Tu wypadało by dać przynajmniej kilkanaście sztuk, a przy tych pięciu gatunkach może zrobić się ciasno.
    • Witam, z racji tego, że nowy zbiornik już prawie do mnie jedzie, więc muszę zrobić miejsce w salonie 😉 Sprzedaję tylko w zestawie. Cena jaka mnie interesuje to 4000 zł Zestaw 720 litrów
    • https://www.olx.pl/d/oferta/filtr-narurowy-do-akwarium-na-pompie-ibo-beta-25-60-CID103-ID19DvPp.html
    • Cześć, Nikt już się zazwyczaj nie włącza w tematy o doborze obsady bo było tego na forum "miliony" postów i zazwyczaj każdy ma inny pomysł na baniak. Ja natomiast zawsze lubię coś od siebie zaproponować   Jeśli w grę wchodzą tylko te gatunki, które wymieniłeś to ja obsadę w tym zbiorniku widziałbym taką: - Melanochromis Chipokae - stadko 8-10 sztuk - Pseudotropheus Crabro - stadko 8-10 sztuk - Labidochromis Careuleus  - stadko 8-10 sztuk - Cynotilapia hara gellireay reef - stadko 8-10 sztuk Jeśli chodzi o Pseudotropheus Crabro, to polecam kupować je z naprawdę dobrego źródła. Miałem okazję hodować takiego kupionego w niezłym sklepie zoologicznym i takiego z dobrej hodowli. Ten z hodowli był po prostu przepiękny. Dominujący samiec był kompletnie czarny i jakby matowy a samice piękne brązowo - żółte. Te ze sklepu zoologicznego po czasie robiły się brunatne i samiec nigdy nie miał tak wspaniałych płetw. Z obserwacji tego gatunku (przynajmniej u mnie) wynikało, że lepiej hodować dwa samce ponieważ nie były dla siebie zbyt groźne (miałem je w zbiorniku 450 litrów) a dzięki temu dominujący samiec wyglądał cudownie. Gdy usunąłem samca "beta", samiec dominujący już się tak nie wysilał i był po prostu ładny.
    • Witam. Wiem, że temat był już wałkowany, ale poszukuję obsady do zbiornika dekoracyjnego 200x60x60 i przychodzi mi do głowy np. coś takiego? 1. Matriaclima fainzilberi maison reef / Cynotilapia hara gellireay reef (hary mam u siebie w akwa 160x40x50 i mój samiec bardzo przypomina samca maison, z tym że jest zapewne mniejszy) 2. Melanochromis chipokae / Melanochromis maingano (maingano mam u siebie jw) 3. Pseudotropheus acei luwala / Pseudotrohheus acei itungi (luwala miałem, a itungi mam obecnie u siebie jw - moim zdaniem luwala są ładniejsze) 4. Metriaclima estherae red red (mam u siebie, ale póki co to młodzież) 5. Labidochromis careuleus kakusa? (mam u siebie, ale nie do końca jestem zadowolony, bo ryby mimo upływu czasu i sporej ilości mięsa w diecie są małe / bardzo wolno rosną albo nie rosną w ogóle - może źle trafiłem?) Chodzą mi jeszcze po głowie: Pseudotropheus crabro (nigdy nie miałem, a ryba piękna) i Cynotilapia afra jalo reef / Cynotilapia zebroides red top likoma (również nie miałem).  
  • Tematy

• Grafiki

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.