Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam :)

Jako, że nigdy nie tworzyłam wątku dotyczącego mojego akwarium postanowiłam to nadrobić ;). Dostaje trochę pytań na temat mojej filtracji i czy jestem zadowolona z efektów pracy kaseciaka oraz pytań na temat zastosowanego oświetlenia. Tutaj będzie można na ten temat przeczytać :D

Trochę faktów dotyczących zbiornika

240l (120x50x40cm)

Filtracja: filtr kasetowy na pompie Atman at 306 plus falownik jebao rw-4 (gąbka 40 ppi plus 1l Matrixa)

Oświetlenie: moduły Led Samsung 8szt białe zimne i 8szt rgb do tego sterownik LedDimmer Pro (w pokrywie właśnie roboty ze spienionego pcv)

Dekoracja: serpentynit plus piasek do piaskownic z Obi, tło czarne spienione pcv

Obsada: chindongo saulosi, cynotilapia sp hara gallireya reef, pseudotropheus cyaneorhabdos maingano 

Akwarium przedstawia się tak jak na filmie. Obsada nie jest jeszcze ostateczna, bo to młode ryby i czeka mnie jeszcze redukcja :D

Zapraszam do komentowania i oceny ;)

@Pleziorro moje akwarium już czeka na te Twoje piękne sauloski ;)

Edytowane przez rosa1986
Opublikowano
3 minuty temu, Bezprym napisał:

Sam się zastanawiam teraz nad kaseciakiem , tylko miałbym problem z zamaskowaniem ze względu na tło.

No w Twoim przypadku byłby niestety mocno widoczny. Ale może coś wymyślisz ;)

Opublikowano

Sławku może w Twoim przypadku to jasny kolor, narożny,  z przyklejonymi płaskimi (ciętymi) kamieniami, które zamaskują filtr. 

A co do Gosi zbiornika, wzór konspekt. 

• Dziękuję 1
Opublikowano
9 minut temu, Mortis napisał:

Sławku może w Twoim przypadku to jasny kolor, narożny,  z przyklejonymi płaskimi (ciętymi) kamieniami, które zamaskują filtr. 

A co do Gosi zbiornika, wzór konspekt. 

Dziękuję Karolu :D

Dobrze radzisz Sławkowi :). Można pobawić się w przyklejenie jakichś płaskich kamieni.

Opublikowano

Cóż, Gosia już na Warszawskich Dniach Akwarystyki pokazała, że umie,zrobić ładną aranżację (oddając sprawiedliwości - razem z kolegami).
Super baniaczek.
Spostrzeżenia. Chyba masz niezły nurt w akwarium :)
Pytanie. Czemu rybki pobierają powietrze z powierzchni? Tak to przynajmniej wygląda.

Wysłane z telefonu