Skocz do zawartości

Zmiana ze 112 na 350l

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, spiochu napisał:

Trochę szkoda, bo pewnie tylna płyta przykręcona od tyłu a nie pomiędzy ściankami. Ale i tak na to akwarium to spoko wytrzyma.

Wysłane z telefonu

Najpierw zrobilem 4 male a potem je skręciłem razem tak że tylnie są pomiędzy:) wspólny jest dodatkowy spód i blat

Opublikowano
Godzinę temu, Zielak napisał:

2) Kupiłem włoski piasek. Czy nadaje się do akwarium i czy trzeba go płukać?

..aby uniknąć ewentualnych problemów to go po prostu wypłucz. Napisz chociaż jaka gradacja tego piasku bo ,że włoski to nic nie mówi. Jak masz jakiś link do niego to podrzuć bp trudno go tak ocenić.

Opublikowano
2 minuty temu, AndrzejWalb napisał:

..aby uniknąć ewentualnych problemów to go po prostu wypłucz. Napisz chociaż jaka gradacja tego piasku bo ,że włoski to nic nie mówi. Jak masz jakiś link do niego to podrzuć bp trudno go tak ocenić.

Kupiłem go jak kupowałem kamienie do akwarium tak że linku nie mam. Jest bardzo drobny...może zdjęcie pomoże;)

20161115_211606.jpg

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, MatiK napisał:

Uhuhu, życzę powodzenia... Będziesz miał wieczny pył w akwarium z takim piachem.

Hehe jak zwykle dalem sie w coś wrobić...

Mogę jeszcze kupić inny jak będzie lepszy tylko że za ten płaciłem 2.4 kg:(

Edytowane przez Zielak
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Zielak napisał:

...celuj w gradację 0.8 - 1.2 mm. Na tym zdjęciu wygląda faktycznie na bardzo drobny. Czasami lepiej trochę stracić ( 2.40/kg) jak potem się denerwować ,że piasek "kurzy" w akwa. Weź jeszcze jedną ważną rzecz: każdy piasek w świetle docelowym i w wodzie wygląda inaczej jak suchy. Chyba ,że światło to 6500K . Wtedy jest w takim świetle mniej więcej jak suchy. Ale w innym świetle wygląda czasami bardzo inaczej jak oryginalnie ,suchy.

Edytowane przez AndrzejWalb
Opublikowano
Godzinę temu, Zielak napisał:

Hehe jak zwykle dalem sie w coś wrobić...

To rzeczywiście dałeś się wrobić... Piach Kreisel - 7 zł za 25 kg, piach na składzie to już w ogóle jakieś grosze, a wybór jaki tylko zechcesz...

Opublikowano
1 minutę temu, MatiK napisał:

To rzeczywiście dałeś się wrobić... Piach Kreisel - 7 zł za 25 kg, piach na składzie to już w ogóle jakieś grosze, a wybór jaki tylko zechcesz...

Pojadę i może mi sie go uda oddać (50kg) zależało mi żeby był biały:/ będę kombinował z oświetleniem ale to dopiero jak już wszystko będzie na miejscu:)