Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Pleziorro napisał:

Ale cena też jest kosmicznie różna :) jednak w 280l z kaseciakiem opartym na Atman 306 + JVP102 cyrkulacja mnie zadowala a całość kosztowała niewiele ponad 100zł :) 

Cena idzie w parze z jakością :) 

7 minut temu, luki174 napisał:

A jak jest w końcu z tym JVP 102B i ogólnie tego typu falownikami. TO prawda, że po pewnym czasie zaczynają 'buczeć'?

Jeśli chodzi o falowniki JVP to posiadam ich dwie szt(jedna leży zakurzona w szafce) i śmiało napiszę że oba buczą jak traktor :D ...

Wprawdzie jeden z nich na początku nie był aż nadto słyszalny,ale po czasie dorównał temu drugiemu buczeniem co w porównaniu z RW-4 wygląda tak jak by mysz i słoń grasowała na poddaszu :biggrin:

Opublikowano

U mnie głośniejszy jest Atman 306, a JVP102 mam od sierpnia jakoś i nie zauważyłem aby w tym czasie jego praca uległa pogorszeniu lub stał się głośniejszy.

Moja mama zawsze mi mówiła, nie słuchaj tych metalowców, bo na starość ogłuchniesz! także nie bierzcie mojej opinii o tym falowniku pod uwagę, bo jeśli wierzyć mojej mamie to jestem już lekko głuchy :) 

Opublikowano

ja mam tunze 6045 i na początku rzeczywiście nie było go słychać, ale teraz burczy .. chyba wszystkie falowniki tak mają ..

niedługo będę kupował RW8 ..

Opublikowano
28 minut temu, michal_j napisał:

ja mam tunze 6045 i na początku rzeczywiście nie było go słychać, ale teraz burczy .. chyba wszystkie falowniki tak mają ..

Wszystkie nieczyszczone. Rozbierz go i wyczyść, a zobaczysz, że ucichnie:)