Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, luki174 napisał:

No właśnie o to mi chodziło, bo cena jest o ok. 50zł wyższa od RW4 :)

Czyli RW8 biorę :) Pewnie jeszcze jutro go zamówię :)

Dzięki za porady :D

Mam nadzieję że pralki nie będzie :)

Opublikowano
16 godzin temu, egon44 napisał:

Mam nadzieję że pralki nie będzie :)

Andrzej, ale mam takie pytanko, w sumie do wszystkich :D

No bo napisaliście, że RW8, to może i na 1 biegu wystarczy, a np. z tego co mi pisałeś wcześniej miałeś u siebie JVP o mocy chyba 2500l/H.

No to jak to możliwe, że aż takie duże są wahania w porównaniu tych 2 cyrkulatorów, że Jebao może chodzić niemal na 1/2-1/3 mocy JVP i będzie spełniał zadanie?

A może się mylę, to mnie oczywiście poprawcie :)

Opublikowano
10 minut temu, Pleziorro napisał:

Mam Rw-8 i JVP102 który rzekomo ma 5000l/h :) i w tym samym baniaku RW-8 na pierwszym biegu zamiatał lepiej niż obecnie JVP102 ;) 

No to widzę, że wartości mocy pompy w JVP są duuużo podwyższane :/

Opublikowano
5 minut temu, luki174 napisał:

Andrzej, ale mam takie pytanko, w sumie do wszystkich :D

No bo napisaliście, że RW8, to może i na 1 biegu wystarczy, a np. z tego co mi pisałeś wcześniej miałeś u siebie JVP o mocy chyba 2500l/H.

No to jak to możliwe, że aż takie duże są wahania w porównaniu tych 2 cyrkulatorów, że Jebao może chodzić niemal na 1/2-1/3 mocy JVP i będzie spełniał zadanie?

A może się mylę, to mnie oczywiście poprawcie :)

Hmm no co mam tobie napisać ;) ,jedno co mi przychodzi do głowy to bardzo dobra jakość wykonania RW-4 a to z kolei wiąże się z jego doskonałą pracą oraz rzeczywistym przepływem...

Obecnie u mnie RW-4 pracuje na 3 biegu z 8 możliwych, a przy JVP 100(2500l/h) którego posiadam wychodzi po prostu słabo...

RW-4 według mnie z obserwacji nawet na 1 biegu ma lepszy przepływ niż  JVP 100 :D 

Opublikowano
5 minut temu, egon44 napisał:

Hmm no co mam tobie napisać ;) ,jedno co mi przychodzi do głowy to bardzo dobra jakość wykonania RW-4 a to z kolei wiąże się z jego doskonałą pracą oraz rzeczywistym przepływem...

Obecnie u mnie RW-4 pracuje na 3 biegu z 8 możliwych, a przy JVP 100(2500l/h) którego posiadam wychodzi po prostu słabo...

RW-4 według mnie z obserwacji nawet na 1 biegu ma lepszy przepływ niż  JVP 100 :D 

Uhm.

Czyli jednym słowem nijako można powiedzieć, że między Jebao, a JVP jest jak między Niebem, a Ziemią :D

Opublikowano
2 minuty temu, Pleziorro napisał:

Ale cena też jest kosmicznie różna :) jednak w 280l z kaseciakiem opartym na Atman 306 + JVP102 cyrkulacja mnie zadowala a całość kosztowała niewiele ponad 100zł :) 

No tak, to jest 4x więcej praktycznie porównując ze swojej strony JVP 102-B, a JEbao RW-8 :/

Ale jak to mówią coś, za coś. A jak jest w końcu z tym JVP 102B i ogólnie tego typu falownikami. TO prawda, że po pewnym czasie zaczynają 'buczeć'?