Skocz do zawartości

Akwarium 450L brak krystalicznej wody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki za informację .

Zrozumcie ja się uczę i bardzo Wam dziękuję za pomoc bo w tych skllepach to naprawde brak mi słów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zrobię raz jeszcze te testy i na akwarium i na kranówie... w dzień :)

Mam tylko pytanie, kolega mi zwrócił uwagę, że wyniki są lipne, a wg testów to wyniki pod wymogi Malawi wszędzie jest ok oprócz SIO2 - 3,0 (zły wynik) duża zawartość krzemianu ... 

Proszę o opisanie, który wynik z testów jest nieprawidłowy ?

Który parametr mówi o tym, że nie zaszła jeszcze nitryfikacja??? 

BAAARDZO DZIĘKUJĘ ZA WASZE UWAGI

POZDRAWIAM!

Opublikowano

Nie no, to musi być troll :D 

Stary, wyniki masz złe bo zmierzyłeś to wszystko wieczorem, a powinno się w świetle dziennym żeby odczyt był prawidłowy. O tym, że proces nitryfikacji jeszcze nie ruszył świadczy stosunek wartości NH3/4 do NO2 i dalej do NO3...

Opublikowano (edytowane)

Bardzo proszę nie nazywać mikrusa trollem bo nim nie jest na 100% - widzieliśćie trolla co wydał 260 zł by zaistnieć tylko na naszym forum - troszkę zastanowienia proszę. Za grosz empatii nie zauważam w wielu wypowiedziach.

Kolega mikrus jest jaki jest i nie wolno mu dokuczać a raczej spokojnie i z mozołem tłumaczyć nawet po kilkanaście razy.

Dla niego te akwarium które chce mieć i przecież robi i nie na papierze tylko w  realu to lekarstwo a nie trolling.

Mikrus ja będę ciebie bronił - spokojnie załóż ten zeszyt i wpisuj tam co masz wykonać  ale pisz od razu jak czytasz a potem wykreślaj jak wykonałeś.

Pytaj śmiało i zapisuj co masz zrobić.

mikrus rób tylko 3 pomiary z tej ogromnej walizki

pH zakresem 7,4-9

NO2

NO3

reszta testów z tej walizki jest dla ciebie zbędna i jak sam zauważasz ktoś ciebie naraził na zbędny koszt.

Andrzej egon ci dokładnie podawał jakie testy  kupić ale nie zapisałeś tylko poszedłeś do zoologa i to był błąd,

Edytowane przez deccorativo
Opublikowano

Dzieki Deccorativo za wyrozumiałość. Nie przeszkadza mi w jaki sposób piszecie - wkońci mi pomagacie więc dziękuję. Krytykę umiem przyjąć na klatę:)

Pozdrawiam

Opublikowano
1 minutę temu, mikrus2201 napisał:

Dzieki Deccorativo za wyrozumiałość. Nie przeszkadza mi w jaki sposób piszecie - wkońci mi pomagacie więc dziękuję. Krytykę umiem przyjąć na klatę:)

No w końcu zacząłeś normalnie odpowiadać na pytania :) 

Co to zakupu testów to na przyszłość pytaj co i jak a potem dopiero kupuj.

Opublikowano

A ja bardzo proszę o trochę dystansu, specjalnie dodałem nawet ikonkę, ale widzę, że nawet to nie wystarczyło do wzięcia tego posta z przymrużeniem oka. A empatii mam w sobie naprawdę wiele ;) 

Opublikowano

Mikrus, napinaj klatę, miej twardy tyłek, bo nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz ktoś będzie Cię rugał ;)

Ale ludzie tutaj, z chęcią Ci pomogą, chociaż na pierwszy rzut oka może tak nie wyglądać, czytaj ze zrozumieniem, pamiętaj porady i nie dawaj się naciągać sklepikarzom.

A tak poza tym wszystkiego najlepszego w dbaniu o nowe hobby.

Opublikowano

Mikrus2201 ja Ci napiszę na pw gdzie mieszkam umówimy się na spotkanie i pogadamy na spokojnie, ja tam jakiś fachura nie jestem ale co nieco mogę podpowiedzieć. 

• Dziękuję 2