Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak Sabotage napisał, plus ja dałbym kilka kamieni pod przód akwa też, żeby złamać ten szereg, w którym teraz stoją. Fajnie, że masz jednolite kamloty - to dobra droga do ładnego akwa.

Ciekaw jestem dalszych efektów. Pozdrawiam

Opublikowano

A mialem proponowac doróbkę tla, czyli ono tam jest :D

Pokombinuj, przestawiaj ile wlezie poki ryb nie ma :P

Obadaj galerie, tam sa fajne pomysly na otoczaki, nei wiem czy pfpp nie ma wlasnie otoczakow w akwa..

Opublikowano

No własnie skonczylem przestawiac, kombinowac, budowac, i o to co wykombinowalem:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1ac ... 0b426.html

i jeszce to:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8f1 ... e8c93.html

na tym widac troche tła, ale jest ono nie wyrazne bo jest paredziesiat pecherzyków i babli powietrza.A tak to ono jest cale czarne ( nie wodac wogule styropianu)

A galerie juz zwiedzilem chyba ze dwa razy ( jeden raz : 135 (chyba) stron) i z tego co widzielem to max 8-12 osób ma otoczaki i to w takiej ilosci. Wiec czuje sie "dumny" z moich kamoli... 8)

Opublikowano

Jest lepiej, dużo, dużo lepiej. Widze że nauka nie poszła w las :) Mam jeszcze taki mały niedosyt patrząc na Twoje akwa. Pomyśl może o dorzuceniu3-4 otoczaków po lewej stronie baniaka

Opublikowano

Kamillo wszytsko sie da zrobic :D

oto efekty:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e76 ... 59edb.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/58d ... 4ed5c.html

Sory za takie czarne zdjecia, ale robie takie poniewaz takie zdjecia "oddaja lepszy efekt kamieniom"

Niestety mialem tylko dwa ostatnie otoczaki wiec wiecej juz zmian nie bedzie, bo mi juz tyle wystarczy, bo i tak juz ładnie wygląda :wink:

Opublikowano

długo się powstrzymywałem żeby nie skrytykować i powiedzieć ze kawał szmelcu i badziew.

Po ostatnich zdjęciach i przeróbkach muszę powiedzieć ze może nie jest to top one, ale jest w porządku.

Życzę powodzenia w hodowli i wielu wrażeń z hodowli pysiów.

Opublikowano

No teraz to już inna bajka z tymi otoczakami. Naprawdę jest o 2,5 nieba lepiej niż było na początku ;) Jedyne co bym próbował poprawić, to przesunąć jakoś jeden lub dwa otoczaki na środku, tak by lewa strona nie była lustrzanym odbiciem prawej, innymi słowy złamać trochę symetrię.

Ale jest lepiej. W sumie to podoba mi się nawet klimat. Nie wiem czy to zdjęcia czy w realu też tak jest, ale powstał otoczakowy baniaczek z mrocznym klimatem :)

Pozdrawiam i powodzenia dalej.

Aha. A sprzęt gdzie ukryłeś? (jeśli przeoczyłem w opisie to sorry).

Opublikowano
A sprzęt gdzie ukryłeś? (jeśli przeoczyłem w opisie to sorry).

Bardzo mnie to cieszy ze nie wiecie gdzie jest sprzet... bo jest on poprustu ukryty :D

rurka zasysajaca do filtra kaskadowego jest za lewymi kamieniami, filtr wewnetrzny jest za prawymi kamieniami, grzałka jest w lewym przednim rogu(akwa ramowe , wiec grzalki prawie nie widac przez ramy) a termometr jest w prawym przednim rogu. Wiecej sprzetów nie mam.

A równowage stron jeszce dzis wieczorkiem jakos "zaburze", bo teraz nie mam na to zbytnio czasu...

Aha do akwarium po 7 dniach od zalania (czyli dzisiaj) wpuscilem 3 brzanki sumatrzanskie i jak narazie to chowa sie tylko za kamieniami, i wogule sie nie pokauje, czy to dobrze??

Opublikowano
jak narazie to chowa sie tylko za kamieniami, i wogule sie nie pokauje, czy to dobrze??

To moze wplyw transportu i szoku, jednak jak to sie nie zmini, tzn ,ze akwa jest martwe, Sumatry to mega ruchliwe ryby i w ich zachowaniu nie ma miejsca na egzystencje za kamlotami, uzdatniales jakos wode? Biostartery itp?